Od slika 49 tisuća kuna za CT uređaj

U petak navečer u Križevcima je održana humanitarna svečanost kojom je medicinski uređaj za kompjutorsku tomografiju (CT) za krug bliže koprivničkoj bolnici. Na aukciji slika koju je u hotelu Kalnik organizirao Križevački likovni krug osigurano je oko 49 tisuća kuna, obavijestio nas predsjednik KLK-a Zdenko Balog.

U ponudi za licitiranje na aukciji je bilo 47 slika i jedna skulptura, dar članova KLK-a i njihovih gostiju, a prodano ih je 35. Najvišu cijenu na aukciji je s brojnim licitacijama u petak postiglo ulje na platnu Faris autorice Grozdane Pavičić – 5.000 kuna.

"Visoku cijenu postigla je i slika Đurđice Balog – 3.700 kuna te još nekoliko slika po 3 tisuće kuna", kaže Balog, dodajući da je "iznenađujuće da su neke druge kvalitetne slike prodane po prvoj ponuđenoj cijeni, no aukcija je rasprodana po prosječnoj cijeni od 1.000 kn, prema broju ponuđenih slika."

 Suorganizatori humanitarne a(u)kcije slika za nabavu CT-a – ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Đurđica Kopseak i predsjednik Gradskog društva Franjo Husinec zahvalili su svim križevačkim sudionicima aukcije te istakli kako je u dvije godina trajanja humanitarnih događaja za nabavu toga uređaja, koji će biti od pomoći svim stanovnicima Koprivničko-križevačke županije, osigurano oko milijun i pol od potrebnih 4 milijuna kuna. Aukciju je vodio Zoran Homen a umjetnine su pokazivali članovi KUD-ova Kalnik i Tomislav.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.