Radovi u deset prigradskih naselja i tri gradske ulice

Tijekom mjeseca veljače nastavlja se izvođenje radova na Rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci koje izvodi Zajednica ponuditelja RADNIK d.d. Križevci i Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb.

Radovi se izvode u prigradskim naseljima Mladine, Malom i Velikom Potočecu, Cubincu, Križevačkom Bukovju, Majurcu, Gračini, Križevačkoj Poljani, Greberancu, Gornjim Vinama te Vrbovečkoj i Zagorskoj ulici. Rekonstrukcija vodovodne mreže izvodi se u Zagorskoj ulici i ulici kralja Tomislava. Sveukupno je do sada u vodoopskrbi izgrađeno i rekonstruirano 13.900 metara vodovodne mreže te 500 priprema za vodovodne kućne priključke i 43.700 metara odvodnje te 1.050 priprema za kućne priključke odvodnje.

Za aktivnost Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja pročišćavanja i kapaciteta 21.000 ES izvodi se tehnološko projektiranje i izrada projekta. U sklopu aktivnosti Nabave opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje isporučeni su traktor, kombinirani bager, kamion i dva kombi vozila te specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje i inspekcijsko vozilo CCTV. Isporuka preostale opreme, odnosno vozila za ispumpavanje sabirnih jama kapaciteta 5m3 očekuje se u 2023. godini.

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci“ spada u velike i značajne infrastrukturne projekte koji su sufinancirani EU sredstvima te je Projekt kao takav od iznimne važnosti za područje Križevaca čija provedba može unaprijediti ekonomsku stabilnost i kvalitetu života građana Križevaca.

Projekt obuhvaća ulaganja u sustav javne vodoopskrbe, javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Križevci (Koprivničko – križevačka županija), koja uključuje sljedeća naselja:

• Križevci, Bukovje Križevačko, Cubinec, Donja i Gornja Brckovčina, Gračina, Karane, Lemeš Križevački, Majurec, Mali Potočec, Pesek, Poljana Križevačka, Prikraj Križevački, Veliki Potočec

Vezano
5 komentara
 1. Nitro Biber piše:

  Debili,apsolutni!To kaj oni rade,i kako,nema veze sa strukom a ni sa stručnošću.
  Da ne spominjem cestu kroz Majurec,prema centru Županije,jel’te.Zastoji zadnja dva dana,užas!Netreba nama brza cesta,a ni županu jer mora biti kuš pred premijerom,da mu se ne zamjeri.

 2. željko piše:

  mislim da su građanima križevcima koji stanuju u centru i uredno plačaju porez i prirez prekršena ustavom zajamčena prava na ravnopravnost po pitanju kupovine povlaštene karte u prvoj zoni prema čl.22 odluke o naplati parkiranja ali su im omogućena čuda da tata drži auto na parkingu mama na krovu a dijete na drvetu.hvala gradskoj upravi iz 22 stoljeća.

  Parkiranje u gradu križevcima prema gradskoj odluci u ćl.22 je dovođenje građana u neravnopravan položaj.

 3. Ružica piše:

  sramota,kad će vodovod u Vojakovac

 4. Marina Hudoletnjak piše:

  A KLOSTAR VOJAKOVACKI NISTA IDEMO U PROVJERENO PA DA VIDIMO GDI JE ZAPELO

  1. Ružica piše:

   Sramota,šta je s vodovodom za Vojakovac

Komentari su zatvoreni.