„Kako upravljati inovacijama“ na 4. STEAM večeri s doc. dr. sc. Robertom Pašičkom

Što su zapravo inovacije i kako njima upravljati? Uz tehnološke, kakve još inovacije postoje? Tko sve treba brinuti o inovacijama i tko su eksperti? Gdje su inovacije danas najpotrebnije, u kojim područjima? Na ova i još mnoga druga pitanja odgovore možete saznati na 4. STEAM večeri, uz gosta doc. dr. sc. Roberta Pašička, koja će se održati u petak, 3. ožujka u opuštenoj atmosferi na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ u Križevcima, s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Hrvoje Belani, upravitelj Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Doc. dr. sc. Robert Pašičko, dipl. ing. el., stručnjak je za održivi razvoj, zelenu energiju i alternativne oblike financiranja pri UNDP-u (United Nations Development Programme) gdje radi na međunarodnim projektima u 30-tak država u svijetu, a ponajviše u zemljama u razvoju. Sudjelovao je u donošenju solarne energije područjima koji nemaju priključka na električnu mrežu, modeliranju proizvodnje i utjecaja CO2 na okoliš, projektima ublažavanja i trgovanja sa emisijama CO2, te je recenzent projekata za blockchain za Komisiju Europske unije. Docent je na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i jedan od osnivača Zelene energetske zadruge (ZEZ).

Tribina „Kako upravljati inovacijama?“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“. Ideja je ovih večeri približiti posjetiteljima različite aktualne teme iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, s ciljem poticanja na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.