Udruzi osoba s invaliditetom odobren projekt kroz koji će zaposliti 13 žena

foto: arhiva Udruge osoba s invaliditetom Križevci

Udruga osoba s invaliditetom Križevci potpisala je dana 13. prosinca 2022. ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt  Zaželi – ostvari (UP.02.1.1.16.0421) u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanje žena – faza III“. Ukupna vrijednost projekta u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova iznosi 638.000,00 HRK (84.677,15 EUR). Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15 % i iz Europskog socijalnog fonda 85 %.

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina, a koje su prijavljene u evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.

Kroz projekt će se zaposliti 13 žena pripadnica ciljne skupine koje će pružat uslugu potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama na području grada Križevaca te općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno. Svaka zaposlena žena brinut će o najmanje 6 krajnjih korisnika u obliku sljedećih usluga: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl..), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Križevci, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci.

Razdoblje provedbe projekta je od 13.12.2022. godine do 13.08.2023. godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.