Više od 160 tisuća građana glasovalo za uređenje vježbališta na otvorenome – glasuj za Križevce!

vjezbalista_glasovanje_coca-cola_aktivne_zone_natjecajDo kraja glasovanja za uređenje vježbališta na otvorenome tzv. aktivnih zona ostala su još dva tjedna. Na mrežnoj stranici građani do 1. lipnja odlučuju u kojim će gradovima Coca-Cola urediti aktivne zone, za koje je do sada glasovalo više od 160 tisuća ljudi, što ukazuje na veliko zanimanje za projekt koji će se nastaviti i sljedeće godine.

Sustav je glasovanja osmišljen tako da svim gradovima omogućuje ravnopravan položaj, odnosno osigurava da manji gradovi ne budu u lošijemu položaju od gradova s većim brojem stanovnika. Pritom se vodi računa i o razvijenosti područja na kojima se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima.

cocacola_970x456_1_vjezbaliste_aktivna_zonaProjekt je izgradnje vježbališta na otvorenome Coca-Cola u Hrvatskoj pokrenula u sklopu svojega višegodišnjeg projekta Pokret za radost, kojim se građane želi potaknuti na kretanje te ih poučiti o važnosti uravnotežene prehrane i aktivnoga životnog stila. U aktivnim zonama bit će u suradnji s lokalnom zajednicom postavljene sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome, a nakon njihova otvaranja organizirat će se besplatno vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja o uravnoteženoj prehrani.

Partneri su Coca-Cole u projektu uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a projekt su podržali i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Veleposlanici projekta su Mirza Džomba, bivši rukometaš i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

vjezbalista_5_coca-cola_aktivne_zone_natjecajO sustavu glasovanja

Kako biste glasovali za svoj grad, potrebno je prijaviti se putem Facebook profila, a jedna osoba može glasovati jednom dnevno.
Sustav glasovanja svim gradovima omogućuje ravnopravan položaj, to jest osigurava da manji gradovi ne budu u lošijem položaju od gradova koji imaju veći broj stanovnika. Vodi se računa i o razvijenosti područja na kojemu se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima. Rang-lista gradova uspostavlja se temeljem omjera broja glasova za pojedini grad i broja internetskih priključaka u tom gradu (prema podacima Državnog zavoda za statistiku prema zadnjem popisu stanovništva iz 2011.), koji se množi sa stupnjem razvijenosti toga grada (prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o ocjenjivanju i razvrstavanju jedinica lokalne samouprave prema razvijenosti).

Vezano

Komentari su zatvoreni.