Danas posljednja sjednica Gradskog vijeća

Na 33. sjednici Gradskog vijeća, čini se posljednjoj u ovom sazivu, vijećnici će danas raspravljati o 17 točaka dnevnog reda među kojima je donošenje odluke o dodjeli javnih priznanja zaslužnim građanima, najavio je to predsjednik vijeća Marko Katanović na konferenciji za medije.
Za počasnog građanina Križevaca predložen je akademik Ferdo Bašić, redoviti sveučilišni profesor i član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, uz 50 godina djelovanja u znanosti, visokoškolskom obrazovanju i javnom djelovanju. Nagradu za životno djelo trebao bi dobiti Ratislav Matić za iznimni doprinos razvoju grada i njegovog stanovništva na područjima znanosti, tehnologije, odgoja, obrazovanja i kulture. Za plaketu su predloženi 15. Mješoviti protuoklopni artiljerijski divizion Križevci, Hrvatsko pjevačko društvo Kalnik i Javna vatrogasna postrojba Križevci uz 50. obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na promicanju dobrovoljnog vatrogastva. Sestre Dora i Larissa Kalaus, Košarkaški klub Radnik, Vatrogasna zajednica grada Križevaca i atletičarka Veronika Drljačić predloženi su za gradsko priznanje.
Svi ovi pojedinci, udruge i institucije ostavili su trag u povijesti Križevaca i tako zaslužuju priznanje i dužno poštovanje. Unaprijed čestitam predloženim kandidatima i nadam se da će vijećnici prihvatiti odluku,” rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović.

Gradonačelnik Rajn nada se da će epidemiološka slika u travnju biti povoljna i da će se vijećnici još jednom naći zajedno na svečanoj sjednici za Dan grada.

Vjerujem da ćemo ovaj Dan grada imati uživo i da će uvjeti biti takvi da našim laureatima zaslužena priznanja uručimo uživo“, rekao je Rajn. Od točaka dnevnog reda izdvojio je onu koja se odnosi na Veterinarski zavod i izgradnju nove zgrade pored Razvojnog centra i tehnološkog parka za koju Grad ustupa zemljište uz pravo građenja. Vijećnici će raspravljati i o imenovanju parka u Tomislavovoj ulici – predloženo je da se nazove po Josipu Kalasanciju Schlosseru, liječniku i gradskom vijećniku koji je živio u Križevcima.
Uoči posljednje sjednice Gradskog vijeća u ovom sazivu, predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik zahvalili su medijima na praćenju svih sjednica i informiranju javnosti o odlukama koje se donose.

Vezano

Komentari su zatvoreni.