Večeras na 2. STEAM večeri saznajte „Imamo li šanse protiv umjetne inteligencije?“

Kojim smjerom ide razvoj umjetne inteligencije? Je li globalno natjecanje u razvoju „inteligentnih“ razgovornih chatbotova poprimilo nove razmjere? Koje su stvarne mogućnosti današnjih računala? O tim i drugim temama iz područja računarstva i programskih jezika poslušajte večeras od 20 sati u opuštenoj atmosferi na 1. katu caffe-bara „Bull 23“ na 2. STEAM večeri pod nazivom „Imamo li šanse protiv umjetne inteligencije?“ s gostom dr. sc. Ivanom Radičekom.

Ivan Radiček

Radiček je doktorirao na Tehničkom sveučilištu u Beču, usavršavao se na Institutu Max Planck za informatiku u Njemačkoj, a zadnjih 6 godina radi u Microsoftu u odjelu za podatke i umjetnu inteligenciju. Moderator tribine je Andrej Dundović. Tribina je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.