[FOTO] Članovi udruge „Maslačak“ učili o recikliranju i utjecaju akumulacije otpada na lokalnu zajednicu

U sklopu EU projekta RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram), koji provodi Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” s partnerima, u četvrtak i petak 9. i 10. veljače 2023. u sjedištu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci održana su dva predavanja o recikliranju i utjecaju akumulacije otpada na lokalnu zajednicu.

Polaznici su prvi dan naučili o prednostima recikliranja i štetnostima nerecikliranja, a drugi dan su i sami pokušali reciklirati na zabavan i praktičan način. Predavanja s radionicom održale su Dijana Mijač Dretar i Nikolina Klopotan.

Aktivnostima su prisustvovali zaposlenici Zaklade „Volim Križevce” te članovi i zaposlenici Udruge „Maslačak“ Križevci, kao i projektnih partnera Udruge P.O.I.N.T i Pučkog otvorenog učilišta Križevci. Održana predavanja dio su aktivnosti u sklopu projektnog elementa „Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnoga društva”.

Projekt „RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram)“ sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Zaklade „Volim Križevce“ i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vrijednost projekta je 419.206,80 HRK odobrenih iz operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 356.325,78 HRK.

Stajališta izložena u ovom priopćenju isključiva su odgovornost Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva partnera.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.