Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1388

Miroslav Horvat iz AD Beskraj iz Zagreba na Ljetnoj školi Razgovori o Svemiru 2. rujna drži predavanje o astrofotografiji na terasi križevačke zvjezdarnice (foto Andrej Dundović)

U Temi Krugova slušamo posljednjih, četvrtih petnaestak minuta predavanja Miroslava Horvata iz Astronomskog društva Beskraj iz Zagreba koji je 2. rujna održao predavanje i prezentaciju o astrofotografiji u sklopu Ljetne škole: Razgovori o Kozmosu u prostorima Kozmološkog centra u Križevcima. Čut ćemo i dijelove žive diskusije poslije predavanja između predavača i polaznika škole.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Plavi granat Sira Arthura Conana Doyla, knjiga za mlade je Tubist Nene Lončar, na odjelu beletristike Noći kuge Orhana Pamuka, a na stručno-znanstvenom odjelu Huligani, harlekini i ludisti: zapisi s ruševina međunarodnog poretka Hide Biščevića.

Na današnji datum rođeni su Vjekoslav Kaleb, Francesco Borromini, i Lavoslav Horvat, obilježava se Svjetski dan turizma, u SAD su “lovci na komuniste” objavili imena vodećih nuklearnih znanstvenika koji su navodno špijunirali za SSSR, UNESCO je zajamčio kredit od 500 milijuna dolara za spas Venecije koja polagano tone, umro je papa Urban VII.

U Vijestima Krugova saznajemo da je Europska filmska akademija uvrstila Stradun među Blaga europske filmske kulture, da je predstavljen Pregled kulturnog razvoja i kulturnih politika u Republici Hrvatskoj, govorimo o izložbi Umjetnici o umjetnicima… Najavljujemo neke kulturne događaje u Križevcima u sljedećih tjedan dana.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo smjenu posade na Međunarodnoj svemirskoj stanici, uspješno gađanje asteroida, najavljujemo predavanje u četvrtak u Križevcima o nastajanju u nestajanju elemenata u svemiru, te promatranje Mjeseca u petak i subotu povodom Međunarodne noći promatranja Mjeseca.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Alana Graya, Engelberta Humperdincka, Buda Powella, Leonarda Cohena, te iz musicla Kosa.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1388 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 27. rujna od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.