Ispunjen Klub kulture ‘umirao’ od smijeha

Klub_kulture_10_godina_Studio_smijeha_stand-up_1
Križevački Klub kulture je mjesec studeni započeo slavljeničkim programom kojim obilježava deset godina kontinuiranog rada, od otvaranja 24. studenog 2005. godine. Nakon predstavljanja projekta arhiviranja i digitalizacije fanzina udruge Autonomni centar – ACT iz Čakovca u sklopu turneje “ACT mobile zine tour” koja je u Križevcima gostovala prošli četvrtak, u subotu je održana večer stand-up komičara iz poznatog zagrebačkog Studija smijeha.

Prostor Kluba kulture brzo se ispunio do 21 sat pa su volonteri udruge K.V.A.R.K. postavili dodatne stolice za sve zainteresirane za “umiranje” od smijeha koje je krenulo već oko 21:15. Večer je otvorila voditeljica Studija smijeha i naša najpoznatija stand-up komičarka, iskusna i vedra Marina Orsag, pripremivši najprije publiku, koje je dobar dio tu večer bio prvi put na stand-up programu, na sve neočekivanosti i salve smijeha koje su uslijedile.

Klub_kulture_10_godina_Studio_smijeha_stand-up_2Prvi je pred tada već zagrijanu publiku stao višestruki pobjednik večeri otvorenog mikrofona Joža Vrban, koji je svoj prvi križevački nastup solidno odvozio prepričavši urbane susrete mrtve i žive prirode – bicikla s golubovima i sebe s djevojkama. Nakon njega, nešto iskusniji, a ujedno i po godinama najstariji rezident Studija smijeha, Saša Turković, nesebično je podijelio savjete roditelja troje djece i staratelja nad seniorima čije oporuke nikako da krenu u proceduru. Posebno je uvrnut bio nastup Tihomira Psihomira Paravine, dečka iz Dubrave čija je obrnuta parapsihologija humora odlično djelovala na publiku.

Klub_kulture_10_godina_Studio_smijeha_stand-up_4Poletna Orsag je čitavo vrijeme najavama sjajno povezivala živo komičarsko tkivo čije su priče te večeri razvlačile osmijehe u Klubu kulture. Gotovo dvosatni program u dva seta završio je izvrsnim nastupom Domagoja Pintarića, jednog od najboljih komičara u Hrvatskoj koji publici jednostavno nije dao doći do daha, precizno seciravši svu zaluđenost današnjeg društva konzumerizmom, dogmama i podjelama.

Klub_kulture_10_godina_Studio_smijeha_stand-up_3Čeljusti utrnule od smijanja i oči mokre od suza radosnica najbolji su dokaz vrhunske zabave koju je priredila ova neustrašiva petorka iz Zagreba, čime je 10. rođendan Kluba kulture obilježen na najbolji mogući način, prekinuvši izbornu šutnju u predizbornoj noći. Time slavljenička atmosfera križevačke kulturne “meke” tek počinje, a nastavit će se filmskim projekcijama, likovnim izložbama i koncertima.

Klub_kulture_10_godina_plakat_rodjendan_KVARK

Vezano

Komentari su zatvoreni.