Srednja škola “Ivan Seljanec” brine o mentalnom zdravlju svojih učenika

Srednja škola “Ivan Seljanec” ovih je dana u sklopu preventivnog programa koji trenutačno provodi, organizirala predavanje o mentalnom zdravlju učenika na kojem su trenerica mindfulnessa Ivana Harapin Gajić i dječja integrativna psihoterapeutkinja Mihaela Brkić govorile o mentalnom zdravlju mladih te o stresu i načinima kako ga prevladati.

Edukacija roditelja samo je jedna od aktivnosti koja je odrađena u okviru projekta P.S. Prihvati sebe u okviru preventivnog programa za kojeg je škola dobila 1460 eura na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj ovog projekta je snažiti nastavnike, roditelje i učenike kako bi znali prepoznati i razumjeti probleme mentalnog zdravlja mladih.

Tijekom dvije pandemijske godine primijetili smo povećan broj djece sa problemima mentalnog zdravlja (anksioznost, poremećaj prilagodbe,..), a veća svijest i prepoznavanje simptoma poteškoća mentalnog zdravlja omogućilo bi ranu intervenciju u školi i obiteljskom domu te olakšalo proces odrastanja i ulaska u svijet odraslih. Nastavnici su uz roditelje prvi kojima je važno pružiti znanja i vještine kako bi mogli dati podršku učenicima u nošenju sa svakodnevnim izazovima, kako bi na vrijeme uočili prve znakove mogućih problema u području mentalnog zdravlja“, objasnila je školska pedagoginja Tamara Vrhovec.

Edukacija nastavnika održana je tijekom prvog dijela zimskog odmora učenika, a nastavit će se krajem veljače. Nakon edukacije nastavnika i roditelja, provest će se radionice za sve učenike, a tema je “Kako si danas?”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.