U petak navečer u gimnaziji novo izdanje „Sajma studija“

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci poziva na Sajam studija koji će se, nakon trogodišnje pauze, održati u petak, 10. veljače 2023. s početkom u 19 sati u holu križevačke gimnazije. Sam projekt pokrenut je prije više od dva desetljeća zahvaljujući profesorici kemije i biologije Gordani Pintarić–Kovač, a godinama ga koordinira profesorica psihologije Sanela Štubelj.

Sajam studija je jedinstven događaj namijenjen križevačkim maturantima, ali i mlađim učenicima s ciljem što kvalitetnijeg i potpunijeg informiranja vezano uz upise na studije i visoke škole na različita sveučilišta u Hrvatskoj. Mnogi maturanti, koji posjete Sajam studija, idućih se godina vraćaju sudjelovati kao studenti spremni podijeliti svoja iskustva o studiranju.

Riječ je o tradicionalnom dvosatnom susretu studenata, bivših gimnazijalaca s maturantima, prilikom kojeg se razmjenjuju iskustva i saznanja o tome kako se pripremiti za upis na fakultet, ali i praktičnim stvarima vezanim za studentski život. O vrijednosti Sajma studija govori i činjenica da je još 2015. uvršten među primjere dobre prakse od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

– Dragi učenici i učenice, pozivamo vas da dođete na Sajam studija i informirate se o daljnjem tijeku vaše karijere, uputila je poziv profesorica psihologije Štubelj, organizatorica Sajma studija i počasna članica P.O.I.N.T.-a, udruge koja je od 2006. do 2019. bila suorganizator četrnaest izdanja ovog programa informiranja učenika 3. i 4. razreda srednjih škola Križevaca o mogućnostima daljnjeg školovanja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.