U petak u križevačkoj gimnaziji 15. Sajam studija ide u proširenom izdanju

Gimnazija Ivan Zakmardija Dijankovečkoga Križevci u suradnji s križevačkom udrugom P.O.I.N.T. poziva na 15. Sajam studija, program profesionalnog informiranja učenika 3. i 4. razreda srednjih škola, kao i njihovih roditelja. Riječ je o jedinstvenom događaju namijenjenom križevačkim maturantima, ali i ostalim učenicima koji su zainteresirani za dobivanje što kvalitetnijih i potpunijih informacija iz prve ruke vezanih uz studiranje i upise na studije i visoke škole u sklopu različitih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

15. Sajam studija će se održati u petak, 30. studenog 2018. od 15:45 do 20:30 sati u auli križevačke gimnazije. Dosadašnja izdanja bila su koncipirana kao večernja druženja učenika s bivšim učenicima – sadašnjim studentima različitih fakulteta, koji dijeljenjem svojih iskustava pomažu mlađim kolegama u izboru svoga studija.

– Ove godine proširili smo program tako što će se prije večernjeg druženja sa studentima, u poslijepodnevnim satima učenicima predstaviti 9 fakulteta iz okolnih, manjih gradova – Koprivnice, Varaždina i Čakovca, ali tu je i križevački VGU, kao i nekoliko zagrebačkih fakulteta, istaknula je v.d. ravnateljice Suzana Knežević.

Sajam studija se svake zime tradicionalno održava u auli križevačke gimnazije, gdje se odvija jednosatni susret studenata – bivših križevačkih srednjoškolaca s maturantima, prilikom kojeg se razmjenjuju iskustva i saznanja o tome kako se pripremiti za upis na pojedine fakultete, studijskim programima istih, ali i praktičnim stvarima vezanima za studentski život – kakav je famozni osjećaj biti brucoš, što je menza, kako “napuniti” X-icu i mnoge druge motivirajuće detalje.

U sklopu Sajma održat će se i predavanje gostujućeg predavača iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o stanju potražnje za zanimanjima i perspektivama zapošljavanja u Hrvatskoj.

S većinom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu naši su se učenici upoznali kroz nedavni organizirani posjet Smotri Sveučilišta u Zagrebu pa smo upravo zato na našem Sajmu studija dali prednost predstavljanja fakultetima iz manjih, okolnih sredina u koje također odlaze studirati križevački učenici, istaknula je profesorica Sanela Štubelj, koordinatorica Sajma studija.

Sajam studija se svake godine realizira potpuno volonterski i održava se uoči Međunarodnog dana volontera (5. prosinca) te Međunarodnog dana ljudskih prava (10. prosinca) u koja spada i pravo na obrazovanje. Sam projekt pokrenut je prije nešto više od 16 godina zahvaljujući profesorici kemije i biologije Gordani Pintarić–Kovač, a godinama ga koordinira profesorica psihologije Sanela Štubelj, dok je ispred udruge P.O.I.N.T. ove godine koordinaciju preuzela magistra psihologije Ivana Kulko.

O vrijednosti Sajma studija govori i činjenica da je uvršten među primjere dobre prakse od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), a još više u prilog ide i činjenica da su maturanti i učenici redovito prisutni na Sajmu u velikom broju, te motivirani za daljnje uspjehe i s nešto jasnijim planom odlaze na upise, da bi se iduće godine vratili sudjelovati na Sajmu studija kao studenti.

Program 15. Sajma studija
I. dio: Predstavljanje fakulteta (15:45 – 19:00h)

15:45 – 16:10 – MORH – VOJNO UČILIŠTE DR. FRANJO TUĐMAN
16:10 – 16:30 – ZŠEM – ZAGREBAČKA ŠKOLA EKONOMIJE I MENADŽMENTA
16:30 – 16:35 – ODMOR
16:35 – 17:00 – SVEUČILIŠTE SJEVER (u Koprivnici i Varaždinu)
17:00 – 17:20 – MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE (u Čakovcu)
17:20 – 17:25 – ODMOR
17:25 – 17:45 – GEOTEHNIČKI FAKULTET VARAŽDIN
17:45 – 18:00 – RIT CROATIA
18:00 – 18:10 – VISOKO GOSPODARSKO UČILIŠTE KRIŽEVCI
18:10 – 18:15 – ODMOR
18:15 – 18:35 – ŠUMARSKI FAKULTET ZAGREB
18:35 – 19:00 – FAKULTET ORGANIZACIJE I INFORMATIKE VARAŽDIN

II. dio: Iskustva studenata – bivših križevačkih srednjoškolaca (19:00 – 20:30h)
1. predavanje savjetnice s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (o mogućnostima zapošljavanja nakon završetka pojedinih fakulteta)
2. druženje učenika sa studentima pojedinih fakulteta – našim bivšim učenicima (neće biti samo studenti s fakulteta koji će se popodne predstaviti, nego dolaze studenti s brojnih drugih fakulteta iz raznih gradova)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.