Potpisani sporazumi za programe pomoći starijim osobama

I ove godine u Križevcima će se organizirati programi pomoći u kući starijim osobama i dnevni boravak za starije osobe, koje Koprivničko-križevačke županija podupire sa 180 tisuća eura. Sporazume o financiranju jučer su sa županom Darkom Korenom potpisali gradonačelnik Mario Rajn i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci
Antonija Pukec. Programe pomoći u kući i dnevni boravak provode se već 17 godina, a sredstva su ove godine povećana. Osim koristi za starije osobe, ovim programom zapošljavaju se žene iz kategorije teže zapošljivih, kao gerontodomaćice. Uz potporu izvaninstitucionalnim modelima pomoći starijim osobama, županija financira i rad Doma za starije osobe Koprivnica s 826 tisuća eura godišnje te još 225 tisuća eura za sufinanciranje smještaja u privatne domove.


Umirovljeničku populaciju je više nego ostale pogodila ova kriza, inflacija i opća nesigurnost te mnogi od njih teško žive, često na rubu egzistencije s malim ili nikakvim primanjima ostavljeni sami. Ne smijemo dozvoliti da itko ostane na margini društva, posebice oni kojima je pomoć prijeko potrebna i koji se nemaju na koga osloniti“, poručio je predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi županije Željko Pintar, a gradonačelnik Rajn je dodao da se na ovaj način, uz programe financirane europskim sredstvima, vraća briga o generaciji ljudi koja nas je zadužila i na kojoj počiva naše društvo. Ravnateljica GD Crvenog križa Križevci Antonija Pukec zahvalila je Županiji i Gradu na kontinuiranoj podršci koja korisnicima i gerontodomačicama daje sigurnost i važan socijalni kontakt.

Vezano

Komentari su zatvoreni.