Vikend rekorderi iz križevačkog kraja – vozač uhvaćen s više od dva promila

Tijekom vikenda od 3. do 6. veljače 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće od kojih su oba mladi vozači.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisno pretjecanje (1), nepropisna vožnja unazad (1), nepoštivanje prednosti prolaska (1), nepropisno osiguran teret na vozilu (1), te ostalo (1).

Sankcionirano je 119 prometnih prekršaja od čega 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 53 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela,  dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 3. veljače 2023. godine u 23.30 sati u Križevcima u Koprivničkoj ulica, kod 36-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,03 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 4. veljače 2023. godine u 7 sati u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 117 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Dva vozača bila su uhićena nakon čega je proveden žurni postupak, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava nakon čega je pušten. U pojačanom nadzoru tijekom vikenda u prometu je zatečen jedan recidivist.

Nadalje, izvršen je nadzor 68 mladih vozača, a isti su počinili 19 prometnih prekršaja (nekorištenje sigurnosnog pojasa – 1, vožnja pod utjecajem alkohola – 9, odbijanje testiranja na droge – 2, ostalo – 7).

Policijski službenici će i nadalje prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju vozilima pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora, bicikala, pješaka i recidivista.

Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.

Vezano

Komentari su zatvoreni.