[FOTO] „Ordinacija iz bajke“ donirala „Maslačke“ namještajem

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ ugostila je u ponedjeljak, 30. siječnja 2023. godine, predstavnike društveno odgovornog projekta „Ordinacija iz bajke“, koji provode Večernji list i partneri, Poliklinika Medikol i Prima namještaj, kako bi preuzeli bogatu donaciju namještaja i paketa slatkiša.

Donaciju su predali direktor Večernjeg lista Renato Ivanuš, ravnateljica Poliklinike Medikol Ivanka Trstenjak, predstavnik PRIMA namještaja Dario Jukić i predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić. Stigla je u pravo vrijeme za uređenje dijela interijera, nakon višemjesečnih radova i napora članova udruge u dogradnji i adaptaciji 70m2 cjelovitog prostora u Gundulićevoj ulici u Križevcima.

– Izuzetno nam je drago što je rad Udruge „Maslačak“ Križevci prepoznat i izvan naše lokalne zajednice takvom hvale vrijednom donacijom koja je omogućila Maslačcima da svi zajedno sjede za stolom te nam je na taj način olakšala put ka našem cilju, poručili su iz Udruge „Maslačak“, kao i da ih veseli što iz dana u dan vide sve jasnije obrise svojeg novog prostora koji će koristiti za pružanje socijalnih usluga korisnicima.

Križevčani s autizmom, Downovim sindromom, slabovidni, s cerebralnom paralizom, invaliditetom, oni s lakšim, srednjim, ali i teškim intelektualnim teškoćama, oni slaba sluha, hiperaktivni, razdragano su razgledavali novouređeni prostor u kojem će provoditi godine koje dolaze. Veselile su se i dvije Ivane, dva Josipa i djevojka Josipa, Alen, Božica, Luka, Domagoj, Martina, Petra, Dajana… Ovo je njihov novi dom u kojem će se svakodnevno družiti od jutra do poslijepodneva, prenio je Večernji list.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.