Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1197

Prof. dr. sc. Ivica Puljak započinje predavanje u Klubu kulture u Križevcima 15. ožujka na 14. Culture Shock Festivalu (s Facebook stranice Ivice Puljaka)
Prof. dr. sc. Ivica Puljak započinje predavanje u Klubu kulture u Križevcima 15. ožujka na 14. Culture Shock Festivalu (s Facebook stranice Ivice Puljaka)

 

Na početku prisjećamo se prve emisije Ne dirajte mi krugove koja je emitirana prije točno četvrt stoljeća, a onda slušamo prvih dvadesetak minuta predavanja prof.dr.sc. Ivice Puljaka na tribini Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo? koja je održana 15. ožujka navečer u sklopu 14. Culture Shock Festivala u Klubu kulture u Križevcima.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Strašna vila i divlja zima Jane Bauer, knjiga za mlade Sve o Evi: vodič za sanjare Nene Lončar, na polici s beletristikom Faraon & Orašar Milane Vuković Runjić, te na stručno-znanstvenom odjelu Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet Kate Pankhurst. Saznat ćemo i što se događa na pričaonicama na Dječjem odjelu knjižnice, te o programima u Multimedijskoj dvorani i o izložbi novinskih fotografija na temu prosvjeda.

Vijesti Krugova počinju s Goranovim proljećem, nastavljaju s otkrićem starog ilirskog svetišta kod Makarske, a završavaju s Einsteinovim pismima sestri. Govorimo i o događajima na 14. Culture Shock Festivalu te o aktivnostima Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva Lipa, a pozivamo i na sudjelovanje na fotografskoj izložbi Križevci okom kamere. Saznajemo da je pjevački zbor OŠ Ljudevita Modeca pozvan na državno natjecanje.

Na današnji datum rođeni su Henrik Ibsen, Svjatoslav Richter, Nikolaj Vasiljevič Gogolj, Philipp Frank i B. F. Skinner, objavljena je Čiča Tomina koliba, odobren je prvi lijek protiv HIV-a i AIDS-a, Napoleon Bonaparte ušao je u Pariz, prije točno 25 godina objavljena je prva emisija Ne dirajte mi krugove, umrli su Lajos Kossuth, David Rockefeller, Marijan Haberle i Isaac Newton.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim ranijim događajima na datum ove emisije, o aktualnim i skorašnjim događajima u astronomiji i astronautici te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno se osvrćemo na odlazak Stephena Hawkinga.

U Zanimljivostima rezimiramo koji su se događaji simboličkog značenja dogodili 20. ožujka u povijesti, baš istoga datuma kada je prije 25 godina, 1993. godine emitirana prva emisija Ne dirajte mi krugove. Emisiju završavamo citatima Isaaca Newtona.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Krste Odaka, Igora Geržinu i prijatelje, Johna Lennona i Yoko Ono, Elvisa Presleya, Veru Lynn, te grupu Pink Floyd,

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1197 emitira se u utorak, 20. ožujka od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 24. ožujka od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.