[FOTO] Puljani pobijedili u Križevcima

Premijerni nastup imali su danas kadeti Radnika u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Križevčani su izgubili od Puljana, ali su pokazali da u njihovim redovima ima itekakvih dragulja, poput reprezentativca Borne Katanovića koji je, kao i Juraj Brkić i Luka Radić, proveo svih 40 minuta u igri. Radnikovcima se, realno, smiješila pobjeda jer su 3 minute i 18 sekundi prije završetka treće dionice vodili 9 razlike, 63:54, ali su ispustili prednost. U završnoj četvrtini nisu izdržali i gosti iz Pule izborili su pobjedu, premda bi se moglo raspravljati i o nekim spornim sudačkim odlukama u tom razdoblju, napose kada je minutu i 48 sekundi do kraja Katanoviću dosuđen prekršaj nakon, po nama, čiste blokade.

Šteta što u ovoj uzrasnoj kategoriji nema pregledavanja snimke, jer bi se i suci sami uvjerili u ono što su vidjeli igrači, klupa i gledatelji na tribini. Puljani su, ruku na srce, imali više raspoloženih igrača za cijeli tijek susreta. Katanović je vukao koliko je mogao, skakao, zabijao i asistirao, a puno savršenih dodavanja njegovi suigrači nisu uspjeli ubaciti kroz obruč. Radnik u sljedećem kolu dočekuje zagrebački Bosco. Zbog ozljede nije zaigrao visoki Osječanin Krišto koji bi, zacijelo, rasteretio Katanovića pod koševima i donio toliko potrebnu prevagu u ravnopravnoj utakmici. U današnoj utakmici, uz Katanovića, valja izdvojiti i učinak Juraja Brkića.

RADNIK-STOJA 83:90 (25:27, 21:19, 20:18, 17:26) KRIŽEVCI GŠSD Ljudevita Modeca. Gledatelja: 150. Suci: Stambolija (Koprivnica) i Magdić (Bjelovar)

RADNIK: Filipović, Brkić 29 (9 skokova, 2 asistencije), Karre, Car, Jašarović, Fržović 7, Katanović 30 (18 skokova, 6 asistencija), Supančić 7, Berend 2, Radić 8 (3 skoka, 3 asistencije), Varga, Jelak.

STOJA: Ivančić 25 (23 skoka, 2 asistencije), Mardešić 11 (5 skokova, 6 asistencija), Cetina 18 (6 skokova, 5 asistencija), Tanović 7, Matac 16 (5 skokova, 5 asistencija), Cukerić, Poljak, Lenđel 13 (6 skokova, 4 asistencije), Puniš, Babin, Joldić. TRICE: Radnik 6/27 (Katanović 3, Brkić, Fržović, Supančić), Stoja 7/18 (Matac 4, Cetina, Tanović, Lenđel).

SKOKOVI: Radnik 39, Stoja 56. ASISTENCIJE: Radnik 12, Stoja 23.

IGRAČKA VALORIZACIJA: Katanović 39, Ivančić 37, Lenđel 22, Brkić 21, Mardešić 20, Matac 16, Lenđel 13, Cetina 10.

Košarkaški olimpijac i internacionalac Marko Tomas pogledao je danas darovite kadete svog matičnog kluba KK Radnik predvođene sjajnim Bornom Katanovićem u ogledu s Puljanima, a uskoro će, saznajemo, biti i u klupskom vodstvu. Priprema se, također, i za stjecanje trenerske diplome. Strastveni je ribič, a boravak u Križevcima, osim s obitelji, upotpunit će i rođendanskim slavljem svog prijatelja Saše Šikića.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.