Zimska trkačka priča ove godine okuplja još više trkača, hodača i sponzora

Na muci se poznaju junaci – tako će sutra prijepodne trkači i nordijske hodačice bodriti jedni druge na zahtjevnoj stazi Ratarske šume u drugom kolu Križevačke kros lige. Tek od ovog kola skupljat će se bodovi za plasman na tablici jer je prvo kolo bilo humanitarno. Neki već strahuju od padova (lani je fotograf uspio “uloviti” samo jednog posrnulog trkača, a nitko drugi nije priznao pad), razrađuju se taktike i teorije o tome je li bolje krenuti brzo i potegnuti na ravnijem terenu ili pak treba rasporediti snagu i čuvati je za uzbrdice koje su, slučajno, baš u zadnjoj trećini trke.

Čiji će se plan pokazati kao uspješan – vidjet će se tek na cilju na vrhu brijega kod konjičkog kluba, no sigurno je da će izgubljenu energiju brzo nadoknaditi zahvaljujući sponzorima koji su osigurali krutu i tekuću okrijepu. Za hranu su se pobrinuli mesnica Stručić i KTC, a tekuću okrijepu osiguravaju Križevačko Craft Beer i Vina Bužić, dok su vrijedne nagrade za tombolu u kojoj sudjeluju svi natjecatelji, uz već navedene, pripremili i Trgo-Agencija, Black Sheep Paintball Shop, Dječji svijet, SIM Servis i Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije.

Križevačku kros ligu lani su pokrenuli entuzijasti iz Škole trčanja i nordijskog hodanja AK Križevci kako bi kod rekreativaca održali motivaciju za trčanjem i tijekom zimskih mjeseci. Ni snijeg ni kiša i hladnoća prošle godine nisu zaustavili križevačke sportaše koji su svako kolo odradili kako su organizatori i zamislili. A da je priča oko kros lige dobra, potvrđuje podatak da su se i ove godine pridružili trkači iz drugih gradova, puno više nordijskih hodačica, kao i sponzori koji podržavaju aktivnosti na otvorenom, sportski duh i pozitivnu natjecateljsku atmosferu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.