Radnik sutra u pohodu na nove bodove, traže i još jedno pojačanje

Košarkaši Radnika sutra od 18 sati nastavljaju prvenstvo u 2. Muškoj ligi sjever. Točnije, radi se o nadoknađivanju zaostale utakmice iz prvog dijela sezone, a na parketu križevačke dvorane OŠ Ljudevita Modeca gostovat će bjelovarski Vedi.

Radnik je nakon prvog dijela sezone pri vrhu tablice s omjerom od 7 pobjeda i 2 poraza, jednim manje od vodećih Vindije i Podravca. Cilj Radnika je ostati u borbi za vrh tablice, a nastavak sezone najavio nam je sportski tajnik kluba Tomislav Maslić, koji je naveo glavni problem u momčadi.

“Već duže vrijeme imamo probleme u visokoj liniji. Prvi centar Ivan Martinčić ozlijedio je prednje križne ligamente, a za dvoboj protiv Vedija ne možemo računati ni na Tomislava Žulja. Njegova ozljeda je lakše prirode i bit će spreman za sljedeći dvoboj.”

Maslić je najavio i ambicije u nastavku sezone..

“Naš cilj je i dalje sami vrh 2. lige sjever, ukoliko dođe do prigode da igramo kvalifikacije za Prvu mušku ligu, to ćemo i prihvatiti. Da bi ostali u vrhu, smatramo da nam treba pojačanje pod košem u smislu čvrstine. Pokušavali smo u ovom prijelaznom roku dovesti takvog igrača, nažalost zasad bez uspjeha. Otvorena nam je još jedna mogućnost po pitanju pojačanja, znat ćemo ishod u sljedeća 2-3 dana, a prijelazni rok traje još 5 dana.”

Za kraj, bivši centar Radnika otkrio je i ponešto o planovima za sezone koje dolaze.

“Trenutačno se kao klub nalazimo u tranziciji između 2. i 1. lige, sigurno da bi nam olakšalo kada bi HKS prihvatio inicijativu da se 1. liga podijeli na regije sjever i jug. No dok je jedinstvena, moramo se tome prilagoditi, moramo steći i financijske i organizacijske uvjete koji se tiču seniorskog tima kako bi u nekoj perspektivi uopće biti konkurentni u toj ligi. Ova tranzicija koja će trajati godinu, dvije, tri, sigurno da je zahtjevna, ponajviše po pitanju selektiranja momčadi i stvaranja svih navedenih uvjeta za iskorak.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.