Dobitnik Zlatnog globusa ovaj vikend u Kinu Križevci

Kino Križevci ovaj vikend će još jednom prikazati filmski hit Avatar: Put vode. Riječ je o spektaklu Jamesa Camerona čija se radnja nastavlja više od jednog desetljeća nakon događaja iz prvog dijela. Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na Pandori. On i Neytiri su osnovali obitelj i dobili djecu. Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru kako bi završile prvotnu potragu za rijetkim mineralom, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem. Novi Avatar na programu Kina Križevci je u petak 13. siječnja u 20 sati.

Animirani film Cvrčak i Mravica na rasporedu je u subotu 14. siječnja u 17 sati i u nedjelju 15. siječnja u 16 sati, a inače je od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobio službenu preporuku za prikazivanje osnovnim školama. Radi se o svojevrsnoj adaptaciji Ezopove basne i priče Darka Bakliže. Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora. U novom viđenju basne ispričane od Ezopa i La Fontainea, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad je otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć.

U subotu od 20 sati prikazuje se film Fabelmanovi. U ovoj uzbudljivoj filmskoj priči Steven Spielberg donosi intimni pogled u svoje djetinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osjetljive godine mladića koji otkriva potresnu obiteljsku tajnu što će ga potaknuti da uroni u svijet filmova, a oni će mu pak pomoći da spozna istinu o sebi i drugima. Filmski kritičari napisali su da su Fabalmanovi rijetko viđena posveta filmu, ali i svima koji vole sedmu umjetnost, a posebno je naglašeno da je redatelj detaljno, s puno emocija i razumijevanja prikazao trenutke kada je film postao jedan od najvažnijih detalja u životu glavnog junaka, zapravo samog Spielberga. Film je inače ovaj tjedan na dodjeli filmske i televizijske nagrade Zlatni globus osvojio najvažnije nagrade – za najbolji film i najboljeg redatelja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.