Podjela školskih knjiga počinje tek idući tjedan

VecernjiList.gifUDŽBENICI Nakladnici su izazvali probleme i u Koprivničko-križevačkoj županiji

KOPRIVNICA – KRIŽEVCI – Problemi s isporukom udžebnika za sve razrede zahvatili su i Koprivničko-križevačku županiju.
Obišli smo jučer knjižare i doznali smo kako u sve tri koprivničke knjižare kasne udžbenici nakladnika Školske knjige i Profila te da su ostali nakladnici na vrijeme dostavili knjige.

I u slobodnoj prodaji

U Narodnim novinama kažu kako Školska knjiga najviše kasni s isporukom te kako njihovih udžbenika nedostaje čak 60 posto. Profil nije isporučio 20 posto knjiga. Dometnuli su kako se nadaju da će idućih dana biti dopremljene i ostale knjige, a sljedeći tjedan planiraju početi s podjelom. Knjžari će najprije podijeliti najpotpunije razredne komplete. Sve roditelje obavijestit će o isporuci telefonski. U Pink Panteru i Librariji također ponavljaju priču o nedostatku svih udžbenika.
I ondje će sljedeći tjedan početi dijeliti školske knjige, po razredima. U Librariji su napomenuli kako će od sljedećeg tjedna sve knjige biti i u slobodnoj prodaji.

Nezapamćeno

U križevačkom Grafocentru počinje u petak prodaja školskih knjiga za učenike osnovne škole. Međutim, roditelji će morati dolaziti više putau knjižaru jer nakladnici nisu poslali sve udžbenike. – Nikad nije nedostajalo toliko knjiga kao ove godine – kažu u Grafocentru. U knjižari Osječke tvornice papira još će pričekati s dostavom jer nisu popunili komplete, a onda će telefonski pozvati roditelje da ih dođu preuzeti. S njima će se dogovoriti o vremenu preuzimanja. Uskoro će početi i prodaja u KTC-ovu Dječjem centru Ivana, u kojeme se ne očekuju gužve.

Mnogi su se roditelji osnovnoškolaca odazvali na poziv Gradske knjižnice na razmjenu udžbenika, donijevši rabljene knjige, ali su malo toga odnijeli jer su najavljena nova izdanja kojih u razmjeni nema, doznali smo jučer od ravnateljice prof. Marijane Janeš-Žulj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.