TOP 5 savjeta pri odabiru fasade

U idealnom slučaju, bilo bi dobro pogoditi iz prve i biti mirni dulji period. Evo naših pet prijedloga kako da bude uspješni iz prve.

Savjet 1.: Što vam govori vaš ukus i dizajn vaše kuće ili zgrade?

Dakle, prije svega razmislite kako je kuća bila planirana i oblikovana. Kao primjer:

  • Želite li da vaša kuća izgleda čvrsto? Odaberite tamniju boju za temelj kuće kako bi se doimala čvršćom i usidrenom.
  • Postoje li neki dijelovi kuće koje želite isticati više od drugih? Kako bi se istaknuli, obojite ih u boju koja je u suprotnosti s primarnom bojom doma.
  • Postoji li nešto u vezi sa građom što se čini malo? Odaberite jednu boju za takve predmete – njihov međusobni odnos učinit će da izgledaju veće i manje nabacano.

Savjet 2.: Odaberite gdje želite promijeniti boje.

Iako je to još uvijek teško zamislivo, čini se da vlasnici kuća ovih dana rijetko biraju jednu boju za cijelu fasadu svoje kuće.

Bilo bi dobro da svoj dom razmotrite od dna, sredine i vrha… Naime, dimenzije kuće – i jednokatne i dvokatne – ponekad se tumače kao “osnova”, “sredina” i “vrh”. Uređenje vanjskih shema boja na ovaj način je stvarno jednostavan način razmišljanja o njima. Na primjer, svom domu možete dati vidljiv vrh naglašavajući ‘vrh’ – ili ‘krov’ – bojom visokog kontrasta.

Savjet 3.: Zbog česte promjene trendova, tako brzo promjenjive boje uvijek smjestite na lako dostupnim mjestima

Nemojte pretjerivati sa svijetlim bojama ili istaknutim bojama ako ih želite uključiti u svoju fasadu. Oslikavanje vanjske strane vaše kuće je veliki posao. Također bi moglo biti skupo da se to napravi kako treba. Svakako odaberite kontrastnu boju. Jednostavno ju smjestite negdje na jednostavno i lako dokučivo mjesto ako dođe do potrebe za promjenom.

Ulazna vrata, na primjer, izvrstan su način da svojoj kući dodate malo živosti. Drugi primjer su niske barijere u uređenju okoliša.

Savjet 4.: Stvorite smisleni tok boja vaše kuće

Jedan siguran pristup da se to postigne je korištenje komplementarnih boja na vanjskoj i unutarnjoj strani vašeg posjeda. Korištenje iste palete boja za eksterijer i interijer vašeg doma može pomoći da se osjeća povezanije s vanjštinom.

Savjet 5.: Ne zaboravite uključiti različite materijale u svoju paletu boja

Često zanemarujemo mogućnost korištenja prirodnih materijala i njihovih boja kao dijela palete za fasadu našeg doma. Prirodna pločica na ulaznim vratima, skroman zid za uređenje okoliša u lijepoj boji cigle, ili čak ograda od prirodnog drveta su sve opcije.

Najvidljiviji dio bilo koje konstrukcije je fasada. Redovito je podvrgnuta svim atmosferskim utjecajima, što može dovesti do propadanja završnog sloja i mrlja uzrokovanih upijanjem onečišćenja iz zraka tijekom vremena. Kako bi fasada zadržala estetske i funkcionalne značajke, ona mora biti tretirana premazom koji je otporan na štetne utjecaje kojima je izložena. Zaštitna i elastična boja DRACO SHIELD 500 je fasadni premaz koji tvori elastični vodonepropusni sloj, a istovremeno pruža dobru paropropusnost i otpornost na korozivne kemikalije.

Tvar je posebno otporna na starenje, UV zračenje, soli, smrzavanja i odmrzavanja i druge čimbenike okoliša. Pogodna je za upotrebu na novim i ostarjelim betonskim i žbukanim površinama. Prije nanošenja premaza, svaku površinu potrebno je pripremiti tako da se očisti svo nakupljeno ulje, sol i prašina, a kod starih i ožbukanih površina potrebno je ukloniti sve labave dijelove i sanirati nedostajuću žbuku.

Ukoliko želite uložiti u dugotrajnost svoje fasade i da živite barem 10 godina bez brige o njoj, posjetite dracostore.hr i osigurajte si DRACO SHIELD 500 fasadni premaz.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.