Dodatno obrazovanje – Pučkom odobreni novi programi putem vaučera

Pučko otvoreno učilište Križevci uključeno je u program obrazovanja u sustavu vaučera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojim se nezaposlenim i zaposlenim osobama omogućuje dodatno obrazovanje, najčešće besplatno. Križevačkom Pučkom učilištu dosad su odobrena četiri programa i to – program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja, program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije asistent/asistentica za upravljanje projektima, program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije internetski marketing i brendiranje te program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije gospodarenje otpadom.

U pripremi je još programa i to za stjecanje kompetencija za korištenje informacijskih tehnologija u uredskom poslovanju, kao i za postavljanje i puštanje u rad dizalica topline. Ponuda programa kontinuirano će se nadopunjavati i mijenjati zbog čega savjetujemo budućim korisnicima da prate naš Facebook i web stranicu“, kažu iz POU Križevci. Na istim stranicama dostupne su detaljnije informacije o uvjetima upisa, trajanju i cijenama programa, a sve potrebne informacije nalaze se u prostoru Učilišta na info policama i pločama.

Zanimanje za vaučere, odnosno za stjecanje novih znanja i vještina, a time i bolju poziciju na tržištu rada, je veliko što potvrđuje podatak da je od 1. travnja Hrvatski zavod za zapošljavanje zaprimio 9617 zahtjeva za dodjelu vaučera. Cijene pojedinih programa variraju, ali prosječni iznos vaučera lani je bio 8050 kuna.


Zasad je interes za programe relativno dobar, najviše je polaznika iskoristilo vaučer za program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja, za koji je nova grupa skoro popunjena i nastava započinje krajem siječnja. Svakako pozivamo sve zainteresirane da se na vrijeme prijave za program koji mogu financirati samostalno ili sufinancirati spomenutim vaučerom HZZ-a“, predlažu iz Pučkog. Za upis u bilo koji program treba se obratiti voditeljici obrazovanja na 099/490-4590 ili e-mail suradnik@pou-krizevci.hr


Inače, (su)financiranje obrazovanja odraslih putem vaučera započelo je u travnju prošle godine sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a do 2026. će se poticati stjecanje zelenih i digitalnih vještina. Pritom je institucija odgovorna za tehničku i stručnu pomoć Hrvatski zavod za zapošljavanje, što u praksi znači da je zahtjev za dobivanje vaučera moguće predati isključivo online, na web stranici https://vauceri.hzz.hr/ prijavom preko sustava e-Građani. Detaljnije upute nalaze se u priručniku koji je dostupan na poveznici. Vaučer mogu iskoristiti sve zaposlene i
nezaposlene osobe s minimalno navršenih 15 godina, ukoliko nisu: u sustavu redovnog odgoja i obrazovanja, u sustavu visokog obrazovanja i znanosti ili korisnici mirovine prema općem propisu kojim se uređuje mirovinsko osiguranje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.