Protiv prekida radova na Podravskom ipsilonu 3000 potpisa

KRIŽEVCI – Unatoč lošim vremenskim prilikama na središnjem križevačkom trgu održano je završno potpisivanje peticije protiv zaustavljanja radova na Podravskom ipsilonu. Odazvalo mu se 100-njak građana, a ukupno je prikupljeno oko tri tisuće potpisa, rekao nam je gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.
– Ako nekome na državnoj razini ne znači ništa tri tisuće potpisa nezadovoljnih građana, odnosno građana koji izražavaju negodovanje zaustavljanjem radova, onda im neće značit ništa ni pet tisuća! U svakom slučaju mislim da je ovo dovoljno da se pokaže određeno nezadovoljstvo najavama koje su date.

Peticija će, zajedno sa zaključkom križevačkog Gradskog vijeća o nužnosti nastavka gradnje biti poslana na adrese Vlade, odnosno premijera i prvog potpredsjednika te resornog ministra, zatim predsjednicima Sabora i države. Hrg je još jednom napomenuo da bi prekid radova donio veliku štetu ne samo Križevcima, već cijelom ovom kraju.
– Kada bi oni stvarno donijeli jednu takvu suludu odluku da se zaustave radovi, da se sve do sada napravljeno zaustavi i da ostane jedno veliko ruglo, jedna velika šteta, i stanja u prostoru, i neke druge štete koje su napravljene, ozbiljno razmišljam o tome da Grad podnese tužbu protiv nadležnih u državi za nanesenu štetu u onom dijelu za koji smo mi imali troškova, a koji nam nisu bili potrebni.
Križevački gradonačelnik dodaje da bi daljnja prometna izolacija dovela, ne samo do gospodarske eutanazije, već vjerojatno i do novih odlazaka stanovništva, posebice mlađe životne dobi.

Vezano

Komentari su zatvoreni.