Uz hrabre klizačice i nekadašnji pročelnik – tankog leda se ne boji

Zabavno je i veselo u najhladnijoj školi u Križevcima – onoj na ledu na Strossmayerovom trgu, poručuje voditeljica škole klizanja kineziologinja Marijana Blažun Marinić. Ovo je prva škola klizanja za odrasle u Križevcima i organizirala ju je Udruga kineziologa u sklopu ovogodišnjeg Adventa, a među nekoliko Križevčanki, na led se usudio stati zasad samo jedan Križevčanin.

To su sve moje rukometašice pa sam se priključio iako kližem relativno dobro. Ideja je jako dobra i za svaku je pohvalu, no odaziv bi mogao biti bolji. Pretpostavljam da se Križevčani srame pa radije odlaze u Zagreb ili negdje gdje ih nitko ne vidi, ali pozivam ih da nam se pridruže“, poručio je nekadašnji rukometaš, sadašnji sportski dužnosnik Anđelko Nervo. Pohvalio je i križevačke kineziologe koji su itekako stručni za rad s djecom i odraslima te predlaže da ih se još više uključi u edukativne i preventivne programe, pogotovo one koji bi pomogli u razvijanju zdravih navika kod naših sugrađana.

Kad već imamo led, bilo bi dobro da se i koji sat tjelesnog odradi ovdje. Mislim da je izuzetno važno od malih nogu poticati sportsku aktivnost, razvijati naviku da je kretanje dobro i korisno za zdravlje, a ne samo obaveza u školi“, predlaže bivši gradski pročelnik. Profesorici francuskog Mateji Hanžić škola klizanja za odrasle pomogla je u odluci da se prvi put odvaži obuti klizaljke i proba stati na led.

U teoriji klizanje nije teško, treba se opustiti i prebacivati ravnotežu s jedne na drugu nogu. No nama koji u djetinjstvu nismo imali prilike klizati, to u praksi nije tako jednostavno. Trenerica Marijana pomogla nam je da za početak savladamo hodanje, zaustavljanje i dizanje nakon pada. Svaki put bi donijela i čunjeve koji su služili i kao prepreke i kao zabava nama koji nismo savršeno mogli odraditi zadatak. Bilo je nekoliko padova, puno smijeha, ali i osjećaja ponosa da smo ipak postigli nekakav uspjeh. Preporučam Školu klizanja svima koji iz daleka promatraju spretne klizače i misle da je za njih prekasno“, poručila je Mateja. Voditeljica škole klizanja zadovoljna je svojim učenicima i pohvalila ih je da su vrlo spretni. Ne samo da su naučili održavati ravnotežu na tankim pločicama klizaljki, savladali su osnovna kretanja, a ide im i slalom.

Neki dolaze redovito i svaki put su sve bolji. Oni koji su već iskusniji i usavršili su svoje klizačke vještine znaju preskočiti koji trening, no najvažnije je da zasad nije bilo nekih padova“, kaže kineziologinja Marijana. Škola klizanja za odrasle je besplatna, a termini su srijedom i subotom od 21 do 22 sata.  

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.