Predstavljanje časopisa Kozmologija u Gradskoj knjižnici

Institut za kozmologiju i filozofiju prirode i Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci pozivaju sve zainteresirane na predstavljanje novog časopisa – Kozmologija – prvog časopisa za istraživanje Svemira, shvaćenog kao sve što jest, koji nastoji povezati prirodoslovno-znanstvene i filozofske metode istraživanja. Kozmologija je glavno periodičko izdanje Instituta za kozmologiju i filozofiju prirode, osnovanog sa sjedištem u Križevcima u sklopu Kozmološkog centra.

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 22. prosinca 2022. s početkom 19 sati u Čitaonici stručnih časopisa Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci.

Prvo predstavljanje časopisa održano je prije dva tjedna u Gradskoj knjižnici Zagreb i pobudilo je velik interes Zagrebčana.

Na predstavljanju će se govoriti o tome zašto istraživanje Prirode neminovno vodi na istraživanje Čovjeka i zbog čega je potrebno nadići podjelu na „humanističke” i „prirodoslovne” discipline. Uz časopis, publiku će se upoznati i s Institutom za kozmologiju i filozofiju prirode te će se objasniti važnosti osnutka i djelovanja Kozmološkog centra u Križevcima kao i o ulozi buduće zvjezdarnice. Govornici na predstavljanju su dr. rer. nat. Petar Pavlović, teorijski fizičar, glavni urednik Kozmologije te ravnatelj Instituta, zatim dr. sc. Kristijan Gradečak, filozof koji je doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu proučavajući Schellingovu filozofiju prirode te dr. rer. nat. Andrej Dundović, također teorijski fizičar te voditelj Kozmološkog centra.

Časopis će biti moguće nabaviti u sklopu predstavljanja po cijeni od 3 eura, odnosno 22,6 kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.