Gradski tamburaški orkestar pripremio zanimljiv program za koncert u nedjelju

Gradski tamburaški orkestar Križevci je nakon uspješne koncertne i natjecateljske sezone, ali i dvije vrlo uspješne godine postojanja, pripremio cjelovečernji godišnji koncert i poziva sve sugrađane da ih dođu poslušati u nedjelju 4. prosinca u dvoranu Hrvatskoga doma. Posjetitelji mogu očekivati retrospektivu dosadašnjeg rada orkestra koji su obilježili brojni koncerti, gostovanja i nagrade.


Ova druga godina postojanja orkestra bila je vrlo intenzivna, puna gostovanja, snimanja, kaže dirigent Igor Kudeljnjak koji je sa svojim glazbenicima osvojio i najviše nagrade na osječkom Festivalu. “Stekli smo neka nova prijateljstva iz kojih se rađaju suradnje. Sve to, odnosno presjek našeg djelovanja kroz ovu godinu, predstavit ćemo našoj publici na koncertu. Stoga vas sve pozivam da dođete i poslušate što smo radili“, poručio je.


Planovi za sljedeću godinu tek će se dogovoriti na skupštini, no već sad obećaju da će raditi na ponos gradu. “Čeka nas još malo snimanja, za to smo pronašli idealan prostor u našoj kino dvorani. Za sad su sigurni koncerti i jedan festival u inozemstvu, radi se i na ljetnoj školi tambure. Uglavnom, bit će zanimljivo!”, obećao je dirigent Gradskog tamburaškog orkestra Križevci Igor Kudeljnjak.

Koncert je u nedjelju 4. prosinca u u 19 sati u dvorani Hrvatskoga doma. Orkestru će se na pozornici pridružiti i solisti s kojima su već nastupali: Vokalni sastavi Jane, Filip Filipović, Brigita Vilč, Natalija Kralj, Martin Durbek i Ivan Koprić, a izvesti će se djela Kuljerića, Hrenića, Potočnika, Šljivca, Dedića, Bobića, Uhlika i Piazzolle.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.