Prvi križevački proračun u eurima – evo koje su najveće investicije

Razvoj vodnokomunalne infrastrukture, rekonstrukcija prometnica, ulaganje u mlade i usmjerenost na obnovljive izvore energije glavne su značajke gradskog proračuna za 2023., prvog koji je izražen u eurima i iznosi 20.85 milijuna eura, najavio je gradonačelnik Mario Rajn na konferenciji za medije uoči sjednice Gradskog vijeća.

Sljedeće godine obnavljat će se Detonijeva, Renarićeva, Ulica Ivana Viteza, izgradit će se nova biciklistička staza od Tomislavove preko Zakmardijeve do Markovićeve ulice te nogostup u Zagorskoj, no uređenje derutne i prometno izuzetno opterećene Radićeve ulice nije u proračunu za sljedeću godinu.

Za ulicu Stjepana Radića još nije isporučena projektna dokumentacija i zato njeno uređenje nije u proračunu. Ako dokumentacija bude predana u prvoj polovici godine, rebalansom ćemo osigurati sredstva barem za početak radova. To će biti ogroman zahvat, i financijski i građevinski“, rekao je gradonačelnik.

Prvi put u ovom mandatu, dnevni red sjednice Gradskog vijeća i proračun za sljedeću godinu zajednički su najavili gradonačelnik Rajn i predsjednik GO HDZ-a Mato Devčić. Poruka je to da će Rajnov prijedlog proračuna sutra na jedanaestoj sjednici Gradskog vijeća glatko proći uz podršku vijećnika HDZ-a.

Zadovoljstvo je biti ovdje jer je HDZ s gradskim vlastima našao dodirne točke i suradnja se nastavlja istim, ako ne i većim intenzitetom“, poručio je Devčić kojeg je proljetos u Gradskome vijeću na potpredsjedničkoj poziciji zamijenila Martina Jeren Šašek.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.