Klizanje, vino, glazba, nogomet – objavljen program Adventa u Križevcima

Prigodno osvijetljene ulice, klizalište, ugostiteljska ponuda, koncerti, božićni sajam, zabavni programi za djecu i sportske aktivnosti očekuju posjetitelje na ovogodišnjem Adventu u Križevcima. U više od mjesec dana održat će se više od četrdeset programa, a sve počinje već ove subote, 26. studenog u 19 sati na Nemčićevom trgu paljenjem prve adventske svijeće i adventskih lampica. Otvorenje klizališta je u subotu, 2. prosinca, cijena ulaznice će biti 10 kuna, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih unajmiti za 10 kuna.


Ove godine nastupit će poznati bendovi, Robert Mareković i Swingers, Marko Košutić, DJ Ivan Krnjić – Krnya, Ogenj, Ana Bustruc Duo, Kids from the sky dok će za doček Nove godine nastupiti TS Zlatni vez. Advent u Križevcima svojim nastupom obogatit će i Gradski puhački orkestar Križevci, Gradski tamburaški orkestar Križevci, HPD „Kalnik“ i Dječji zbor „Kristalići“.


Božićne ukrase i prigodne poklone koje su izradile križevačke kreativke i kreativci iz okolice posjetitelji će moći razgledati i kupiti na Božićnom sajmu od 2. do 4. prosinca uz prigodan popratni program. S obzirom da je u tijeku Svjetsko prvenstvo u nogometu, na Adventu u Križevcima osiguran je i prijenos svih utakmica od četvrtfinala na dalje.


Po prvi puta u organizaciji Udruge kineziologa Križevci svaku srijedu i subotu od 22 do 23 sata imamo školu klizanja za odrasle pa se stoga pozivaju svi zainteresirani da se priključe i nauče osnove klizanja uz stručnog voditelja, kineziologa. Također, udruga u subotu, 3. prosinca organizira razmjenu i prodaju zimske sportske odjeće i opreme na kojoj će građani moći nabaviti ili razmijeniti skije, sanjke, zimske jakne, skafandere te ostalu zimsku sportsku opremu i odjeću uz stručni savjet kineziologa. Za više informacija oko razmjene i prodaje zimske sportske odjeće i opreme možete se obratiti na e-mail majazegnal@gmail.com ili na 098597050.

I ove godine doći će sveti Nikola i Djed Božićnjak, sprema se dječji doček Nove godine, Moto mrazovi, humanitarna akcija „Djeca daruju djecu“, Božićni ples i brojni drugi programi. S ciljem promocije Vinske ceste križevačkoga Prigorja, te kroz projekt „Cross-border wine routes 2“ posjetitelji će moći isprobati i kupiti vina na Tržnici proizvoda Vinske ceste Križevačkoga prigorja od 2. do 4. prosinca.


Organizatori Adventa u Križevcima su Grad Križevci, Turistička zajednica grada Križevaca i Destinacijska agencija Križevci, a pokrovitelji Erste banka, Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Exstructa d.o.o., Ino-Eng d.o.o., Kašik d.o.o., Komunalno poduzeće d.o.o., KTC d.d., Poljocentar d.o.o., Pro-ping d.o.o., Radnik d.d., Tehnodiv-Servis i Trgo-Agencija d.o.o.

Vezano

Komentari su zatvoreni.