Bez kazne predao eksplozivna sredstva

Građanin je prošloga tjedna nazvao policiju čiji su djelatnici u vinogradu preuzeli četiri "zolje", 16 bombi, četiri protutenkovske mine, pet tromblona, 1.8 kilograma eksploziva sa štapinom i detonatorskim kapislama, sedam komada suzavca i streljivo

U koprivničko-križevačkoj Policijskoj upravi izrazito su zadovoljni odgovorom građana na novi zakon o oružju koji je stupio na snagu početkom rujna. Dražen Laljek, policijski glasnogovornik, istaknuo je kako je u tri mjeseca dosad dragovoljnom predajom skupljen zavidan broj oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava.

– Građani su predali 138 komada eksplozivnih sredstava, gotovo dva kilograma pirotehničkih smjesa, 4467 komada streljiva, 14 komada oružja – tri pištolja i 11 pušaka. Također, građani su sukladno zakonskim mogućnostima podnijeli zahtjev za registraciju šest komada oružja, za koje je moguće izdati oružni list – kazao je Dražen Laljek.

– Najveća pojedinačna predaja oružja i eksplozivnih tvari zabilježena je prošloga tjedna kada je od jednog građana iz vinograda preuzeto četiri ručna bacača „zolja", 16 ručnih bombi, pet tromblonskih mina, četiri protutenkovske mine, sedam kemijskih sredstava „suzavca", 33 detonatorske kapisle, dva metra sporogorećeg štapina, 1,8 kilograma eksploziva i dva metka kalibra 20 milimetra – rekao je Dražen Laljek.

– I nadalje građane upućujemo da oružje i eksplozivna sredstva koja nedopušteno posjeduju prijave policijskoj upravi na broj 92. Ako postupe na takav način, zakonom je određeno da se neće pokretati prekršajni i kazneni postupak. Također, građani koji bez oružnog lista posjeduju oružje koje se inače može posjedovati, dužni su njegovo posjedovanje prijaviti zbog registracije – rekao je Dražen Laljek i građane dodao kako je donošenje oružja i eksplozivnih sredstava u prostorije policije zabranjeno.

– Na mjesto prijave doći će osposobljeni policijski službenici u civilu i s vozilima bez policijskih obilježja koji će preuzeti oružje i eksplozivne tvari – dodao je Dražen Laljek.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.