Križevački umjetnici surađivali na novom spotu Pirata

Dva križevačka umjetnika, profesor glazbe Štefan Đurković i animator Ivan Ivanović, surađivali su na novom spotu grupe Pirati “Studeni” koji je ovih dana pušten u javnost. Štefana Križevčani znaju kao profesora u Glazbenoj školi Alberta Štrige, perkusionista i kompozitora. Ovo je prva pjesma koju je napisao za Pirate, velikogorički bend kojem se pridružio pred dvije i pol godine, a dosad su surađivali s glazbenicima iz regije i snimili duet s Nedom Ukraden.

Pjesma “Studeni” je najava za novi album koji ćemo snimiti. Radimo na autorskim pjesmama i objavljujemo ih na digitalnim platformama YouTubu, Instagramu, TikToku. Sviramo na koncertima, u klubovima, na vjenčanjima i drugim događanjima. Bukirani smo za stotinjak svirki godišnje“, rekao nam je Đurković.

Animirani spot izradio je još jedan križevački umjetnik, vlasnik obrta “Heresy Design” za specijalizirane dizajnerske usluge Ivan Ivanović, koji je već radio spotove za bend Flaner. No rad na ovom projektu bio je među zahtjevnijima.

Dogovorili smo skicu radnje spota. Izrada je trajala oko mjesec i pol i članovi benda su aktivno sudjelovali u izradi. To je bio moj prvi spot za njih, i prvi spot ovolikog trajanja i razine razrade uopće“, rekao nam je Ivanović, zadovoljan novim iskustvom i suradnjom s Piratima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.