[FOTO] Ministrica Tramišak na otvorenju sajma: Ovdje vlada pozitivna poduzetnička klima

U koprivničko-križevačkoj županiji vlada pozitivna poduzetnička klima, poručila je danas ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak otvarajući 24. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, koji se do nedjelje održava u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca.

Vaše gospodarstvo je održivo i otporno i u ovim izazovnim vremenima dobro poslujete. Velik broj ovdje okupljenih izlagača i obrtnika daje nam zaista dobar razlog da gledamo pozitivno u vremena koja dolaze“, rekla je Tramišak uz nadu da će ulazak Hrvatske u eurozonu i Schengen pomoći u razvoju poslovanja i internacionalizaciji poslovanja. Budući da je tema ovogodišnjeg sajma energetska učinkovitost, ministrica je naglasila da iz europskih fondova imamo više od 2 milijarde eura za ulaganja u zelenije i otpornije gospodarstvo koje treba iskoristiti.

Da sredstva Europske unije imaju važnu ulogu u razvoju naše županije, rekao je župan Darko Koren i spomenuo velike infrastrukturne investicije, pogotovo u prometu. Što se tiče poduzetništva, rekao je da je obrtništvo najsnažniji dio županijskog gospodarstva i trenutačno imamo 1800 registriranih obrta, odnosno sedamdeset više nego lani. Na sajmu pak izlaže 230 izlagača među kojima su obrtnici, poduzetnici i institucije iz cijele Hrvatske i inozemstva. Dobrodošlicu u grad Štatuta gostima iz drugih županija i inozemstva poželio je gradonačelnik Mario Rajn i pozvao ih na tradicionalnu proslavu Martinja, večeras na ljetnu pozornicu iza Gradske knjižnice.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.