Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1393

Da se stalo samo na projektu Future Hub Križevci, ovakav bismo prizor vidjeli pored gradske knjižnice. Zvjezdarnice još nema jer ona je dio drugog projekta (foto iz arhive Future Huba Križevci)
Da se stalo samo na projektu Future Hub Križevci, ovakav bismo prizor vidjeli pored gradske knjižnice. Zvjezdarnice još nema jer ona je dio drugog projekta (foto iz arhive Future Huba Križevci)

U Temi Krugova slušamo snimku završne konferencije projekta Future Hub Križevci održane 31. listopada u prostoru Kozmološkog centra Križevci.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu E Crvenkapica Silvije Šesto i Tee Plepelić, na odjelu knjiga za mlade Djevojka i Crnac Judith Vanistendael, na odjelu beletristike Dovoljno hladno za snijeg Jessice Au , a na stručno-znanstvenom odjelu Strast prema neznanju: Što odlučujemo ne znati i zašto Renate Salecl.

Na današnji datum rođen je Milan Šufflay, patentiran je gramofon, otkrivene su X-zrake, umrli su Duns Scotus, John Milton, Doc Holliday i Jacques Tati.

U Vijestima Krugova saznajemo da je u Dalmaciji otkriven brod star 2000 godina, u Zagrebu otvoren Muzej novog vala, te da se desio još jedan incident sa slikama u muzejima u vezi s globalnim zatopljenjem. Najavljujemo neke događaje u Križevcima.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo današnju današnju pomrčinu Mjeseca koju nismo mogli vidjeti, nekontrolirani pad na Zemlju dijela kineske rakete, lansiranje rakete Falcon 9, novu fotografiju s teleskopa James Webb, te lansiranje nove serije Starlink satelita.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Basila Poledourisa, Césara Francka, Arnolda Rosnera, grupe Led Zeppelin te Patti Page.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1393 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 8. studenoga od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.