Prvi nastup KTC-a na domaćem terenu u ovoj sezoni – poražen Đurđenovac

Poslije neugodnog  poraza rukometaša KTC-a u prvom prvenstvenom kolu u Vidovcu, s nestrpljenjem se čekalo sljedeće kolo i prva utakmica na domaćem parketu, kada u goste dolaze igrači AG Dinasa iz Đurđenovca. Svi u klubu su bili uvjereni da će TC pobijediti i pokazati svoje pravo lice, makar su neki istovremeno i znali da to baš i neće biti tako lako. Oni koji su tako posložili stvari bili su u pravu. U prošloj sezoni gosti iz Đurđenovca  su bili u Križevcima poraženi ali ne i nadigrani, dok su kod kuće glatko porazili naše dečke. Ove sezone im je u sastav došao i jedan prvoligaški igrač iz RK Nexe, Ivan Tomičić, tako da su sada još i jači nego prije.

Utakmica je za domaćina krenula i više nego očekivano, brzo vodstvo od 3-0, 10-5 i igra koja je bila iznimno obećavajuća s, u tome periodu igre, odličnim domaćim golmanom i izvanrednim i nezaustavljivim Pavličekom u napadu. Gosti, uvidjevši da im brod prebrzo tone, na parket postavljaju svoje najjače igrače i do kraja prvoga poluvremena uspijevaju parirati domaćinu i zadržati samo 5 golova razlike (17-12).

Kao što je za Križevčane početak utakmice bila bajka tako im je početak drugoga poluvremena bila noćna mora. Gosti su shvatili da mogu slobodno igrati, jednostavno su se „razleteli“ po cijelom terenu i bili doslovce neuhvatljivi za domaće igrače, dok je gostujući golman bio nesavladiv u više navrata i sa 6 metara, a „skinuo“ je i dvije „kontre“. Takva igra se Đurđenovčanima iznimno isplatila i u kratkom roku su napravili 6-0 i u 38. minuti prvi put izjednačili na 19-19. Nakon toga se odnos na terenu malo izjednačio, s time da su gosti bili u psihološkoj prednosti, nošeni tim zanosom i predvođeni odličnim Tomičićem ( zabio 12 golova). Uspjeli su u 49. minuti doći i do vodstva 24-25. Križevački trener Šimonek, pozvavši time-out, uspio je domaće igrače malo smiriti i motivirati ih da daju na terenu sve od sebe, s naglaskom da se okane brzopletosti u napadu.

Do kraja je utakmica bila iznimno zanimljiva i dramatična i za igru je trebalo jako puno smirenih živaca. U takvoj igri su se ipak bolje snašli Križevčani koji su uspjeli posložiti obranu (i domaći golman je par lopti obranio) i kontranapadima i brzim centrom uspjeli slomiti izvrsne goste. Da je bilo zanimljivo pokazuje i još jedno vodstvo gostiju u 52. minuti  i izjednačenje rezultata na 28-28 u 54. minuti, nakon čega gosti više ne uspijevaju držati korak, premda su gotovo do zadnje sekunde to pokušavali. Publika, iako malobrojna, je zadnjih 15 minuta utakmice prostajala na nogama i vjerojatno nitko nije otišao kući bez grlobolje!

Bila je ovo utakmica dva kvalitetna protivnika, iznimno korektna, koji znaju igrati, ali i koji imaju još previše oscilacija u igri. Za domaći sastav dobitak je, osim osvojena 2 boda, i spoznaja da su se i u naizgled lošoj energiji na terenu uspjeli vratiti i preokrenuti rezultat.

RK KTC : RK AG Dinas 33:30 (17:12)

Za KTC su igrali i postigli pogotke: Čorda 8(6), Roman Predojević 7,  Taras 7 (2), Pavliček 6, Krunoslav Hunjak 3, Kraljić 2, Paripović, Petrač, Matija Hunjak, Vuković, Zemljak, Šignjar, Benković, Višnjević, Šporer. Trener: Ivan Šimonek

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.