Učionica na otvorenom o kalcifikaciji tla

Križevačka ispostava Zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Srednja gospodarska škola organiziraju sutra prikaz kalcifikacije i podrivanja tla, te strojeva i materijala koji se koriste u primjeni tih mjera. Cilj radionice je potaknuti poljoprivrednike da se odluče za kalcifikaciju i prepoznaju njezinu važnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

– Kalcij je vrlo važan element, kako za tlo, tako i za biljke. Kao što radimo gnojidbu s mineralnim gnojivima, tako bi se morao dodavati i kalcij svake dvije do tri godine, ovisno o tome kakva je analiza tla. I upravo tim sutrašnjim prikazom želimo potaknuti poljoprivednike da se okrenu ovoj mjeri, jer dolazimo do situacije kada više ne možemo povećavati prinose, bez obzira koliko god mi dodavati mineralnih gnojiva u tlo, ako nismo regulirali tzv. pH tla, objasnio je stručni savjetnik križevačke ispostave HZPSS Slavko Kopilović.

Prikaz odnosno učionica na otvorenom o kalcifikaciji i podrivanju na parceli Srednje gospodarske škole u Križevcima počinje sutra u 10 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.