Autor krimića i tinejdžerskih romana danas u križevačkoj knjižnici

Na književnom susretu za mlade danas u 14 sati u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” u sklopu Međunarodnog festivala književnosti Galovićeva jesen gostuje Tomislav Zagoda, autor romana za tinejdžere i krimića za odrasle o inspektoru Cuculiću koje piše pod pseudonimom Bartol Fuchs.

Zagoda je rođen 1970. u Zagrebu gdje je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s radom Humor u slovenskom, bosanskohercegovačkom i hrvatskom romanu u razdoblju tranzicije. Dobitnik je nagrade „Grigor Vitez“ za tinejdžerski roman Balada o Buginim gaćicama, za kojim su slijedili roman za mlade Krizni put Gustava S. i zbirka priča za mlade Nek bude kaos. Priče su mu objavljene u zborniku Kako smo popubertetili (10 priča o odrastanju), Nove priče i pjesme dobitnika Nagrade „Grigor Vitez“.

Suradnik je Hrvatske radio televizije za čiji je Program za djecu u mlade napisao brojne scenarije (Žutokljunac, Čarobna ploča, Prijatelji i dr.). U slobodno se vrijeme bavi i prevođenjem, pa je tako preveo s engleskoga špijunski roman Moskovska pravila (autor Daniel Silva). Autor je ilustriranih biografija za djecu i mlade. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.