Gradski vijećnici jednoglasno podržali ulaganje u vodoopskrbnu mrežu

Gradski vijećnici, njih šesnaest, danas su na desetoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno podržali Zaključak o prihvaćanju Ugovora o sufinanciranju projekta „Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbe i odvodnje na uslužnom području Vodnih usluga d.o.o. Križevci”. Time su ovlastili gradonačelnika Marija Rajna da u četvrtak 3. studenoga potpiše ugovor s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskim vodama, Vodnim uslugama i okolnim općinama za projekt vrijedan 20.5 milijuna kuna kojim će se, između ostalog, osigurati dostupnost sigurne vode za piće građanima na ruralnim, brdskim i demografski ugroženim područjima. Sjednica je održana videokonferencijskim putem sa samo jednom točkom dnevnog reda.

Imamo povijesnu priliku riješiti smanjenje gubitaka vode i razviti vodnokomunalnu infrastrukturu. To je još jedan od dokaza zašto je važno da imamo svoju tvrtku i svog vodnog isporučitelja, što smo podržali na prošlim sjednicama Gradskog vijeća“, rekao je gradonačelnik uoči glasanja uz zahvalu vijećnicima što su se odazvali ovoj sjednici sazvanoj u zadnji čas uoči blagdana.

Bespovratna sredstva Križevcima i okolnim općinama dodijeljena su iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a Grad je preuzeo obvezu sufinancirati projekt s 2.21 milijun kuna. Projektom su obuhvaćena naselja Vojakovac, Mičijevac, Čabraji, Vujići Vojakovački, Novi Bošnjani, Stari Bošnjani, Ivanec Križevački, Donja Glogovnica i Osijek Vojakovački. Izgradit će se cjevovod ukupne duljine oko 18 kilometara.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.