Križevci i Rijeka surađuju u provođenju nastave građanskog odgoja


Učenici viših razreda osnovnih škola od sljedeće će školske godine kao izvannastavnu aktivnost moći izabrati predmet Građanski odgoj i obrazovanje prema modelu koji se provodi u Rijeci od školske godine 2016./2017. Sporazum o suradnji na provedbi izvannastavne aktivnosti ovih su dana potpisali zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović koji je program građanskog odgoja nazvao najboljim riječki izvoznim proizvodom što se tiče školstva, odgoja i obrazovanja. Rijeka je inače prvi grad u Hrvatskoj koji je svojim učenicima omogućio kvalitetno građansko obrazovanje i Križevcima će ustupiti sve potrebne nastavne materijale.



Križevci su puno manji grad od Rijeke, imamo četiri osnovne škole, ali zaključili smo da ćemo se, budemo li čekali neki nacionalni program građanskog odgoja, načekati, pa smo se odlučili za ovaj model“, rekao je Šaško. Program građanskog odgoja promiče nenasilje, toleranciju i solidarnost te kod učenika razvija ljudske vrijednosti koje se
temelje na prihvaćanju i uključivanju različitosti, poštivanju ljudskih prava i na razumijevanju života u građanskom društvu. Iz tog razloga je Grad Križevci, kao grad – prijatelj djece i grad za mlade, te u sklopu projekta Europe Goes Local, krenuo s pripremama za uvođenje ovog programa u svoje osnovne škole. Očekuje se da bi njegova primjena počela sljedeće školske godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.