Za devet milijuna kuna obnavljaju se dvije križevačke osnovne škole


Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je financiranje projekta obnove škola Ljudevita Modeca i „Vladimir Nazor“ koje su pretrpjele oštećenja u potresu u prosincu 2020. Preko poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom“, Gradu je odobreno gotovo 9 milijuna kuna.
U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca provest će se radovi na potpunoj obnovi krovišta te sanaciji oštećenih zidova na cijeloj školi, za što je odobreno sufinanciranje u stopostotnom iznosu, odnosno 7.581.307,40 kuna. U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ obnavljat će se krovište na staroj zgradi škole i za to je odobreno 1.385.427,50 kuna.



Ovo je zaista lijep dan za učenike, nastavnike, ali i roditelje učenika osnovnih škola. Hvala djelatnicima Gradske uprave koji su radili na prijavi ovih projekata i ostajali van radnog vremena samo kako bi uspješno ostvarili financiranje ovih projekata“, rekao je gradonačelnik Mario Rajn. Najavljenim uređenjem zadovoljni su i ravnatelji Tomislav Bogdanović i Igor Brkić. Iako su obje školske zgrade stare, nakon obnove će biti sigurnije, a troškovi održavanja manji. Nakon potpisivanja Odluke o financiranju slijedi raspisivanje javne nabave za izvođača radova i početak sanacije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.