Zadružno stanovanje planiraju u Križevcima


Zadružno stanovanje je u mnogim zemljama Europske unije uspješan model kojim građani međusobnim udruživanjem rješavaju svoje stambeno pitanje, a Grad Križevci namjerava ovaj inovativan model stanovanja po prvi put ostvariti u Hrvatskoj. Riječ je o modelu koji nudi sigurno, održivo, priuštivo i kvalitetno stambeno rješenje. Zadruga Otvorena arhitektura, zajedno sa svojim partnerima Zadrugom za etično financiranje i Gradom Križevcima, tijekom studenog, prosinca i siječnja provodi radionice o zadružnom stanovanju i poziva građane koji žele naučiti više o ovom modelu stanovanja te sudjelovati u procesu stvaranja potencijalne stambene zadruge u Križevcima, da se jave za sudjelovanje.

Poziv je upućen onima koji žele saznati više o zadružnom stanovanju, zatim onima koji nemaju riješeno stambeno pitanje u Križevcima te onima koji žele biti dio inovativnog načina stanovanja u zajednici i sudjelovati u osmišljavanju zgrade stambene zadruge. Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionicama mogu se prijaviti do 31. listopada na e-mail adresu info@otvorena-arhitektura.hr. Uz ime i prezime, e-mail adresu i kontakt broj treba napisati motivacijsko pismo (do 500 znakova).
Radionice su dio projekta “Poticanje razvoja zadružnog stanovanja u Hrvatskoj” koji je sufinancirala Europska unija putem Europskog socijalnog fonda u okviru. U sklopu programa održat će se šest radionica tijekom tri mjeseca, vikendom u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.