[FOTO] Križevački trkači odlični na Kalnik Trailu

Skoro svaki od 391 natjecatelja koji su jučer trčali neku od četiri utrke na Kalnik Trailu, u cilj je ušao s osmijehom. Tragovi napora nisu bili primjetni na licima trkača s dionice Bor duge 6.3 km, ali ni kod onih koji su trčali 14.7 km na Gredi pa i kod najbržih nakon 25.4 km na stazi Špica. Udruga kineziologa Križevci i ove je godine završnicu utrke s razlogom pozicionirala na Trg Stjepana Radića, na nizbrdicu, pa velike brzine kojima su natjecatelji utrčavali u cilj nisu dale naslutiti da je ikome teško. Šalu na stranu, svi oni pošteno su se namučili prije graha, vode, piva ili gemišta koji su ih čekali na kalničkom trgu. Najbrža na Boru bila je mlada Marcela Cerovec koja je i prva u kategoriji žena do 13 godina, dok su od Križevčanki najbolje plasirane Ivana Dubravec na devetom i Danijela Gudić na trinaestom mjestu. U muškoj konkurenciji prvi je došao Viktor Sabo. Među trkačima je bilo i mnogo roditelja s djecom. Djeca su, u većini slučajeva, bila brža.

Srednju stazu najbrže je, za 1:29:23, istrčala Doris Blažević iz AK Fit, dok je Petra Vrhovec iz AK Križevci došla četvrta za 1:39:47. U muškoj kategoriji prvi je bio Mateo Ledinski iz AK Bjelovar (1:12:23), a drugi je stigao Željko Dubravec iz Tiger running teama Križevci (1:21:36). Najdulju stazu najbrže je savladao Luka Ištuk iz BK Vid Ročić (2:29:49), a od Križevčana Toni Jukica koji je ukupno bio odličan peti (2:52:37). U ženskoj konkurenciji prva je Lena Bahat (3:01:39), dok je naša Renata Smojver bila dvanaesta (5:14:54).

Kao ni prijašnje utrke po kalničkim stazama, Zvonko Stipić nije propustio ni ovu i još je proslavio 86. rođendan uz čestitke i pljesak svih trkača i poklon organizatora. Obećao je da će na Kalniku proslaviti i sljedeći rođendan. Naravno – trčeći.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.