(VIDEO) Croatia Records izdala Ferzzov singl „Ispod krošnje divljeg kestena“

U srijedu je na YouTube kanalu Croatia Records izašao singl s video-spotom „Ispod krošnje divljeg kestena“ pjevača, skladatelja i aranžera, jednog od najboljih hrvatskih gitarista, Križevčanina Nene Kosa Ferzza. Ferzzo potpisuje glazbu, tekst i aranžman za pjesmu koju je sam izveo i odsvirao uz bubnjara Tomislava Hajaka u produkciji Ivana Mihaljevića, a video-spot je režirao Josip Ninković Ninac.

Ferzzo je široj publici poznat kao frontman nekadašnjeg hard-rock benda Crno Perje oformljenog 1995. godine, koji je svoj kultni status među publikom, ali i glazbenicima, zaradio stotinama održanih koncerata po klubovima, bikerijadama i dvoranama širom Hrvatske i okolnih država. Crno Perje izdalo je dva albuma, „Navali narode“ (2000.) i „Jet Set“ (2005.), nakon čega je prestalo djelovati, uz povratničke koncerte od 2017. do 2020. godine s novim pjevačem Dinom Jelusićem, kad ih je epidemija COVID-19 spriječila u daljnjim nastupima.

2014. godine Ferzzo je dobitnik Mega Muzika Awards glazbene nagrade za izniman doprinos u kategoriji električne gitare, a tijekom godina aktivan je kao autor, skladatelj i aranžer u bendovima Flashback, Ferzzo & Melodic Trip i Gea, uz kontinuirani studijski i svirački staž u različitim sastavima i suradnjom s mnogim hrvatskim izvođačima.

Deset odabranih autorskih pjesama „iz ladice“, prema riječima samog autora, naći će se uskoro na solističkom albumu prvijencu u izdanju Croatia Records. Prvi singl je country-rock pjesma, radiofonična ljubavna balada za koju je video-spot snimljen na području Udbine u Lici. „Ispod krošnje divljeg kestena“ može se poslušati i na globalnim digitalnim kanalima Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal i Amazon.

Vezano

Komentari su zatvoreni.