Centar za socijalnu skrb napokon dobio novi prostor

KRIŽEVCI – Centar za socijalnu skrb u Križevcima napokon je dobio svoj novi i vlastiti prostor. Na svečanoj primopredaji u zgradi na uglu Ulice bana Josipa Jelačića i Trga bana Lackovića ključeve prostora od tvrtke Radnik preuzela je ravnateljica križevačkog Centra za socijalnu skrb Željka Vicković.

– Prostor ima 600 kvadrata plus dvije garaže te u potpunosti zadovoljava potrebe našeg Centra, jer je tako i rađen. Znači svaki stručni radnik imat će svoj prostor, imat ćemo veliku prostoriju za sastanke, te mogućnosti da radimo individualno ili grupno s korisnicima, rekla je Ž. Vicković.

No 18 zaposlenih u križevačkom Centru za socijalnu skrb još će neko vrijeme po 30, 40, čak i do stotinu korisnika dnevno primati u potpuno neadekvatnim prostorima, jer se novi tek treba opremiti. Za to se očekuje suglasnost Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, iz čijeg je proračuna izdvojen novac za kupnju novog prostora, oko 4,78 milijuna kuna. Muku s prostorom križevački Centar za socijalni rad muči desetljećima.

– U sustavu socijalne skrbi radim 30 godina i cijelo to vrijeme smo podstanari, u posve neadekvatnim uvjetima. Od 2001. godine radim na novom prostoru. Dugo smo čekali, imali smo puno strpljenja, pa ćemo se sad još strpiti par mjeseci za opremu, rekla je ravnateljica Ž. Vicković, koja se nada da će se Centar u novi prostor preseliti do kraja ove godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.