U Likovnoj galeriji otvorena izložba crteža „Sedamnaest zvijezda održivog razvoja“

U Tjednu filantropije u ponedjeljak je u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci otvorena izložba „Sedamnaest zvijezda održivog razvoja“, u organizaciji Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah u suradnji s križevačkom udrugom K.V.A.R.K., Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci te učenicama i učenicima Osnovne škole „Vladimir Nazor“ s učiteljicom likovne kulture Ana-Marijom Smoljanec.

– Izložba je poziv na hitno djelovanje te odgovornost i svijest da smo potrošili previše vremena upirući u druge koji će riješiti pitanje opstanka planeta Zemlje, a kroz interpretaciju umjetnika odražava ranjivost planeta i društva te potrebe promjenjivosti ciljeva održivoga razvoja i prilagodbe novim okolnostima, priopćili su organizatori po otvorenju izložbe crteža koji predstavljaju autorsku interpretaciju 17 globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

Projekt je usmjeren ka jačanju svijesti o primjenjivosti ciljeva održivoga razvoja kroz aktiviranje kapaciteta dionika u lokalnim zajednicama s učinkom na poboljšanja uvjeta življenja. U okviru projekta između ostalih aktivnosti, različiti umjetnici kroz umjetničke radove predstavljaju svih 17 ciljeva održivoga razvoja. Izložba će biti postavljena sve do 5. listopada, a nakon toga križevački radovi bit će predstavljeni u Vrbovcu, Varaždinu, Zagrebu, Čakovcu i Sisku.

Projekt je financirala Zaklada C. S. Mott u okviru programa Global Challenges Local Solutions koji vodi Akademija za razvoj filantropije u Poljskoj. Organizatori nacionalnog programa Tjedan filantropije su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj, a niz programskih aktivnosti održan je u gradovima i mjestima diljem Hrvatske: Gornja Ploča, Metković, Brinje, Pula, Osijek, Split i Zadar.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.