[FOTO] Povijesna pobjeda rukometaša KTC-a u Paket 24 Premijer ligi

Rukometaši KTC-a izborili su večeras prvu, povijesnu pobjedu, u elitnom hrvatskom rukometnom razredu. Pred 250 gledatelja u križevačkom sportskom domu nadjačali su Trogir 27:25 (11:11) i razgalili srca vjernih ljubitelja rukometa u Križevcima. Svi igrači, trener i stručni stožer, zaslužuju naklon do poda za večerašnju izvedbu i toliko poticajnu pobjedu na početku natjecanja.

Pokazali su Križevčani i u prvom kolu u gostima kod Prvog plinarskog društva Zagreb da se mogu muški suprotstaviti svakome, a jedino takav pristup donosi i plodove, odnosno bodove. Teško je, uopće, izdvojiti nekog pojedinca. Igrali su, radili jedan za drugoga, držali se dogovora i uspjeli. Marin Šutalo ponovno odličan na vratima, a iznimno važne dvije obrane imao je i Luka Prezelj, Davor Maričić je sjajno odradio svoju obrambenu zadaću, a postigao je i 3 pogotka iz 4 pokušaja. Bit će zapamćeno da je postigao i prvi domaći pogodak za KTC u Premijer ligi.

Stvarno, jedna jako teška utakmica, jedan jako dobar protivnik koji čuva loptu do zadnjeg. Znači, oni nam nisu dali niti jednu priliku da im povučemo polukontru i kontru, nisu imali niti jednu izgubljenu loptu i, zapravo, jako dobra ekipa. Mi smo, uz pomoć publlike, i uz, baš, zadnji atom snage uspjeli izvući ovu pobjedu na kraju. Bilo je čupanje cijelu utakmicu. Dečki su stvarno dobri i mislim da će dosta dobro proći u ovoj Premijer ligi. Dva prva boda su tu. Mi smo zadovoljni, a sada idemo dalje utakmicu po utakmicu“, rekao je Davor Maričić.

Marko Jurakić postigao je 5 golova iz 8 pokušaja, Luka Vinković 5 pogodaka od 6 udaraca, a realizirao je i 4 sedmerca. Matija Perajica pridodao je 4 gola iz 8 pokušaja. Robert „Air“ Marković zabio je 3 od 3.

Sjajna utakmica poziv je i publici da se „udvostruči“ na sljedećoj domaćoj utakmici. KTC u 3. kolu Paket24 Premijer lige gostuje kod Sesveta.

Svaka čast dečkima. Stvarno su odradili lavovski postao i, jednostavno, takva će utakmica biti svaka. Nema opuštanja. Moraš biti na maksimumu, svi moramo biti na maksimumu. Drugačija je Premijer liga od 1. HRL Sjever. Znači, tu čim oni osjete, odmah rješavaju i dobijemo gol. Drago mi je zbog publike. Dečki to moraju zaslužiti, moraju se boriti, kao u ovoj utakmici, jer publika cijeni pošteni rad“, rekao je trener KTC-a Dalibor Sokač.

KTC: Šutalo (9 obrana), Marković 3, Vinković 5 (4), Ostarčević, Harča 1, Dujmović 1, Perajica 4, Jurakić 5, Prezelj (2 obrane), Maričić 3, Martinović, Ezgeta 3, Tandara 1, Masnec, Celovec, Mršić 1. TRENER: Dalibor Sokač.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.