Večeras u crkvi sv. Franje Ksaverskog u Dropkovcu koncert Trija Evocación

U petak, 16. rujna 2022. godine s početkom u 19:30 sati u crkvi sv. Franje Ksavreskog u Dropkovcu održati će se koncert Tria Evocación. Trio Evocación osnovali su 2016. godine nagrađivani mladi hrvatski gitaristi Lovro Peretić, Ivan Šimatović i Luka Lovreković za vrijeme studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Nastupaju diljem Hrvatske i u inozemstvu posebno ističući promoviranje španjolskog gitarskog repertoara u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj.

Na programu će se naći djela sljedećih kompozitora: Jean-Philippe Rameau, Marco Aurelio Zani de Ferranti, Marko Ruždjak, Frano Parać, Isaac Albéniz, Manuel de Falla. Koncert organizira Općina Gornja Rijeka pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Trio Evocación surađuju s violinisticom Katarinom Kutnar te sa sopranisticom Lanom Maletić s kojom su osvojili drugu nagradu na međunarodnom gitarističkom natjecanju Enrico Mercatali u Goriziji (Italija) 2017. godine. Godinu dana kasnije na istom natjecanju Trio osvaja prvu nagradu, a u 2018. godini prve su nagrade osvajali i na natjecanju komornih sastava Poreč Fest, gitarskom festivalu u Peji (Kosovo) te na natjecanju komornih sastava Paola Ruminelli u Domodossoli (Italija) održanog u sklopu Ossola guitar festivala. Trio Evocación prvu je nagradu osvojio i na Natjecanju mladih glazbenika Boris Papandopulo 2019. godine, a prvi nosač zvuka koji je objavljen u ožujku 2020. snimili su za izdavačku kuću dotGuitar.

PROGRAM:

Jean-Philippe Rameau (obr. Trio Evocación):
Gavotte avec 6 doubles
La poule
Les Sauvages

Marco Aurelio Zani de Ferranti:
Polonaise Concertante op. 27

Marko Ruždjak:
April is the cruellest month

Frano Parać:
Diptih za tri gitare

Isaac Albéniz (obr. Darko Petrinjak):
Evocación iz Iberia suite br. 1

Manuel de Falla (obr. Darko Petrinjak):
Ples susjeda (Seguidillas) i Ples mlinara (Farruca) iz baleta Trorogi šešir

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.