Raspored projekcija u Kinu Križevci

Ja sam Zlatan“, biografski film o nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću, u križevačko kino stiže u petak 9. rujna u 20 sati. Kao sinu imigranata s Balkana, nogomet je Zlatanu omogućio odmak od doseljeničke zajednice u švedskom predgrađu. i već kao dječak pokazao je izniman talent i samopouzdanje koji su ga lansirali među najveće nogometaše 21. stoljeća. Film švedskog filmaša Jensa Sjögrena zasnovan je na nogometaševoj autobiografiji koju supotpisuje David Lagercrantz, govori o usamljenom i neprilagođenom dječaku gladnom uspjeha.

U subotu u 17 i u nedjelju u 10 sati na rasporedu je crtić “Vatreno srce“. Šesnaestogodišnja Georgia Nolan želi krenuti stopama svog oca i sanja o tome da bude prva vatrogaskinja na svijetu. Kad misteriozni piroman počne paliti seriju podmetnutih požara po Broadwayu, njujorški vatrogasci počinju misteriozno nestajati. Gradonačelnik New Yorka poziva Georgijina oca iz mirovine da vodi istragu o nestancima. Očajnički želeći pomoći ocu i spasiti svoj grad, Georgia se prerušava u mladića zvanog “Joe” i pridružuje se maloj skupini hrabrih vatrogasaca koji pokušavaju zaustaviti piromana.
Film je posvećen svim hrabrim vatrogaskinjama i vatrogascima i slavi ustrajnost, hrabrost i timski rad. Glasove su likovima posudili i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

U subotu u 20 sati igra francuski akcijski film “Kung Fu Zohra”. Uvjerena da će je razvod zauvijek odvojiti od kćeri, Zohra se ne može natjerati da napusti muža, unatoč njegovom nasilnom ponašanju. U tišini trpi njegove udarce, ali sve se mijenja kada upozna Chang Sue.  Zohra je u početku zadovoljna svojim brakom s Omarom, ali njegova ljubomorna strana sve više izlazi na vidjelo. Kada je udari i odmah se krene ispričavati, Zohra mu želi oprostiti, kao što to čine mnoge žrtve obiteljskog nasilja. Tek kad on stvarno ode predaleko, Zohra shvaća da se mora od njega maknuti zauvijek. Međutim, odluka nije laka: imaju zajedničku kćer, koja voli svog oca.  Zohra je oduvijek voljela kung fu filmove te počinje učiti azijsku borilačku vještinu. Pomaže joj tajanstveni zaštitar u teretani u kojoj radi. Korak po korak, Zohra radi na svom oslobođenju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.