Blagdan sv. Marka Križevčanina uz poruke mira


Mir i obaveza svih nas da ga zajedničkim snagama gradimo, glavna je poruka zrenjaninskog biskupa Ladislava Nemeta s misnog slavlja uz blagdan sv. Marka Križevčanina koje je jučer vodio uz biskupa Vjekoslava Huzjaka na križevačkom Strossmayerovom trgu.

Rat može izbiti u svakom trenutku, ako se svi ljudi ne udruže u potrazi za mirom, ako ne grade mir. Mir, pod svaku cijenu, zadaća je svakoga čovjeka, čak i onda ako to od nas iziskuje veliku žrtvu“, poručio je Nemet, inače predsjednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

Misu na otvorenom pratili su brojni građani i uzvanici, a proslava u čast zaštitnika Križevaca i Koprivničko-križevačke županije nastavlja se sve do 17. rujna kada će se održati Susret hrvatske katoličke mladeži.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Ivo piše:

    Više nego mali broj nazočnih i nije dostoj no trećem svetcu u Hrvata Sv. Marku križe čau. Gdje je ateist i Sorošov aktivist Rajn koji vodi Grad koji je osnivač OŠ i od njega kao takvog za očekivati da nije sa školama dogovorio da dan Sv. Marka ude ne nastavni radni dan tako da djeca sa vjeroučitelji budu na svetoj misi, travičnoGdje je pročelnik Novosel i zamjenik Šaško koji zajedno sa Rajnom zahvaljujući samo proglašeni članovima Gradskog vijeća pod firmom HDZ-a, vode ovaj Grad.
    Suodgovorni su i svi gradski vijećnici, koji u vijeću nisu dali inicijativu da to bude ne nastavni radni dan kao što je nekad takav bio uređen kalendarom rada OŠ.

Komentari su zatvoreni.