(FOTO) Muškarac otklizao 20 metara niz padinu, HGSS objavio sve detalje nesreće na Kalniku

foto: HGSS

Prilikom uspona na Kalniku na stazi 117 – Sjeverni pristup na Vranilac 63-godišnjak je otklizao sa staze te se otkotrljao dvadesetak metara niz padinu, objavio je HGSS na svojoj web stranici, čime su detaljnije rasvijetlili nesreću koja se dogodila u nedjelju, 4. rujna.

Prilikom pada unesrećeni je zadobio višestruke ozljede glave i vrata. U 18:05h članovi Stanice Koprivnica obavješteni su o nesreći te kreću na mjesto događaja. Uz pomoć djelatnika HMP unesrećeni je stabiliziran te zapakiran u​ vakuum madrac. Transport po vrlo zahtjevnom terenu kreće u 20h, te završava u 21:45h kad je unesrećeni predan u vozilo HMP.

U akciji je sudjelovalo 7 članova stanice Koprivnica, od čega 2 člana ispostave Križevci te 2 člana ispostave Đurđevac. Uz HGSS sudjelovali su i 2 djelatnika HMP i djelatnik Policije što dokazuje dobru suradnju žurnih službi.

Uz nedavnu akciju spašavanja penjača i ova akcija spašavanja planinara potvrđuje činjenicu da je Kalnik sve popularnije odredište planinara, penjača i izletnika te samim tim zahtjeva i pojačani angažman HGSS-a na ovom području.

Vezano

Komentari su zatvoreni.